Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Per utáni vásár

Per utáni vásár Románia

A román Igazságügyi Minisztériumnak van egy olyan ügyosztálya, amely a különféle bűncselekmények elkövetőitől lefoglalt, elkobzott javakat értékesíti. Az ANABI névrövidítéssel, névbetűkkel jegyzett hatósági hivatal idén az első félévben 793 lejes bevételt jegyzett, ez többszöröse a 2018. és a 2019. évinek, akár együttvéve is.

Hirdetés
Hirdetés

Az ANABI által eladásra meghirdetett tárgyak, javak között volt idén például Audi Q7 személyautó is, alig 4500 eurós kikiáltási árral, igaz, a kocsi 340 ezer kilométert futott. Egy Porche Panamera 4 viszont 18 800 eurós kezdő árral várta új gazdáját, az autó 110 ezer kilométerben volt. Kínáltak elkobzott faanyagokat is, például egyik licitnél az 53 köbméter fenyőfa kezdő ára 4668 lej. A hivatal rendszeresen hirdet eladásra ingatlanokat (földterületeket, kertes házakat, tömbház-lakásokat), az indulási árak rendszerint  mélyen a piaci árak alatt vannak. A különleges kínálatok listáján szerepelt idén egy valódi dízelmozdony, amelynek árát 828 ezer lejben állapították meg.

A tapasztalatok azt mutatják, a legelső árveréseken vagy nincs jelentkező, vagy csak a tájékozatlanabbak vásárolnak. A törvény szerint ugyanis a második, harmadik (stb.) meghirdetésnél az árakat lépcsőzetesen lehet csökkenteni, ennek köszönhetően a szerencsésebbek olykor döbbenetesen olcsón juthatnak értékes javakhoz. Mindez érvényes az olyan „apróságokra” is, mint a csempészáruként elkobzott élelmiszerekre, élvezeti cikkekre, elektronikai készülékekre, háztartási gépekre, általában kis volumenű fogyasztási árucikkekre.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások