Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Paul Stănescut nevezte ki ügyvezető elnökké a PSD állandó tanácsa

Paul Stănescut nevezte ki ügyvezető elnökké a PSD állandó tanácsa Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos állandó tanácsa Paul Stănescut nevezte ki az alakulat ügyvezető elnökévé – jelentette be kedden Viorica Dăncilă, a PSD ügyvivő elnöke.

A PSD vezetősége emellett arról is döntött, hogy a párt állandó tanácsa minden hétfőn ülésezni fog, a végrehajtó bizottság pedig havonta összeül, ez utóbbi vidéken.

Dăncilă kifejtette: a végrehajtó bizottság ülésén ezután a miniszterek is részt vesznek, hogy „minél jobb legyen a kommunikáció a kormány és a PSD között”.

Dăncilă szerint az európai parlamenti választások eredményeiért mindenkinek felelősséget kell vállalnia. Hozzátéve: a szociáldemokraták a nehéz pillanatokban mindig erősek voltak és egységről tettek tanúbizonyságot.

[reklam

Meglátása szerint mindenkinek lett volna alkalma véleményt mondani Liviu Dragnea mandátuma alatt is, de nem tették meg. Kifejtette: egy pártot nem egyik vezetőjének peres ügyei alapján kell megítélni.

„Akiknek problémái vannak, oldják meg, de nem hiszem, hogy egy pártot egészében korruptnak kellene tekinteni” – mondta Viorica Dăncilă

Újságírói kérdésre válaszolva Dăncilă azt mondta: nem tárgyalt Victor Pontával, de „nyitottak a párbeszédre”.

„Beszéltem Călin Popescu-Tăriceanuval, tárgyalunk majd az RMDSZ-szel is, nyitottak vagyunk a párbeszédre, de a Pro Romániával nem egyeztettünk” – jegyezte meg PSD ügyvivő elnöke.

Dăncilă ugyanakkor elégedetlenségét fejezte azzal, ahogyan megszervezték a külföldi románok szavazását a hétvégi európai parlamenti választásokon. A miniszterelnök vizsgálatot sürgetett a külügyminisztériumban és azt mondta: aki tévedett, menjen haza.

A kormányfő úgy vélte: annyi szavazókörzetet rendeztek be, ahányat a nagykövetek és a konzulok kértek, így övék a felelősség.

„Véleményem szerint a hiba ott történt. Meglátjuk, hogy milyen eredményre jut a vizsgálat, és azoknak, akik tévedtek, az elsőtől az utolsóig, haza kell menniük, mert ha ezt nem teszik meg, ez a helyzet más választásokon is meg fog ismétlődni, ami elfogadhatatlan” – szögezte le Viorica Dăncilă.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük