Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Paleologu szerint a bizalmatlansági indítvány őszinteségi teszt a PNL számára

Paleologu szerint a bizalmatlansági indítvány őszinteségi teszt a PNL számára Románia

A Viorica Dăncilă vezette kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítvány „őszinteségi teszt” a Nemzeti Liberális Párt (PNL) számára – állítja a Népi Mozgalom Párt (PMP) államfőjelöltje, Theodor Paleologu.

Hirdetés
Hirdetés

„Ha valóban le akarják váltani a kormányt, sikerülni fog nekik. Jövő héten kiderül, hogy korrektek-e vagy képmutatóak. Ez egy őszinteségi teszt a PNL számára” – fogalmazott egy pénteki sajtótájékoztatón Paleologu, amikor arról kérdezték az újságírók, szerinte mekkora esélye van annak, hogy a bizalmatlansági indítvány átmenjen a parlamenten.

Paleologu szerint „az ellenzék felelőssége, de főként a PNL-é, hogy bebizonyítsa, komolyan gondolja ezt a bizalmatlansági indítványt, és nem puszta gesztikulálás, mint az eddigiek”.

„Számomra világos, hogy Johannis úr Dăncilă asszonyt szeretné ellenfélnek a második fordulóban, emiatt van még hatalmon a Dăncilă-kormány. Tehát itt az ellenzék, főként a PNL felelősségéről van szó” – mutatott rá Paleologu.

Arra a kérdésre, hogy szerinte a PNL vállalni fogja-e a kormányzást, ha az indítvány átmegy és a Dăncilă-kormány megbukik, a PMP államfőjelöltje azt válaszolta, hogy ezt Ludovic Orbantól kérdezzék meg, ő a legfőbb ellenzéki párt vezetője.

Azt is megkérdezték tőle, hogy szerinte az ellenzéki pártok képesek lesznek-e konszenzusra jutni a kormány átvételének kérdésében, ha a kabinet megbukik. „Ha én leszek az elnök, akkor biztosan, ha nem, akkor attól félek, folytatni fogjuk ezt a parttalan vitát, amit a románok szerinten már rég meguntak” – válaszolt Theodor Paleologu.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük