Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orban szerint a PSD bojkottra készül a jelenlegi kormány hatalmon maradásra érdekében

Orban szerint a PSD bojkottra készül a jelenlegi kormány hatalmon maradásra érdekében Románia

Jövő héten szerdán és „amennyiben szükséges”, csütörtökön folytatódnak a kormányalakítást előkészítő tárgyalások a pártok képviselőivel – jelentette ki Ludovic Orban szombaton. A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke ugyanakkor arról is beszélt, hogy pártja felkészült egy „szégyenletes bojkott” kivédésére, amelyet a Szociáldemokrata Párt (PSD) készít elő, hogy hatalmon maradhasson.

Hirdetés
Hirdetés

A kormányalakításra felkért PNL-elnök azt mondta, hétfőn és kedden a civil társadalom és fontos intézmények képviselőivel folytat megbeszéléseket, majd szerdán és „amennyiben szükséges”, csütörtökön újabb tárgyalássorozatra kerül sor a pártokkal. „Bojkottra számítunk a PSD részéről, és stratégiát fogunk kidolgozni, hogy kivédjük ezt a szégyenteljes, csúfos bojkottot, amelyre a PSD készül annak érdekében, hogy törvénytelenül hatalmon tartsa bukott kormányának maradványait” – mondta Orban egy kampányrendezvényen, amelyen Klaus Johannis államfő is részt vett.

Azt is elmondta, a PNL törvényhozói készen állnak javasolni egy kormányalakítási ütemtervet, mert mielőbb legitim kormányt szeretnének biztosítani az országnak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük