Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orban: akik vasárnaptól érkeznek haza, karanténban fogják tölteni a húsvétot

Orban: akik vasárnaptól érkeznek haza, karanténban fogják tölteni a húsvétot Románia

Azoknak a románoknak a nagy része, akik vasárnaptól érkeznek haza, azt kockáztatják, hogy hatósági karanténban fogják tölteni a húsvéti ünnepeket – hívta fel a figyelmet szombaton Ludovic Orban miniszterelnök annak kapcsán, hogy egyre bővül az úgynevezett „piros övezet”.

Hirdetés
Hirdetés

„Piros övezetnek” számítanak azon országok, ahol a fertőzöttek száma meghaladja a tízezret. Aki ezekből az országokból érkezik, köteles 14 napos hatósági karanténba vonulni.

„Csaknem az összes olyan ország, ahol románok élnek és dolgoznak, a vörös zónában van, és egyértelmű döntés van arról, hogy aki onnan érkezik, intézményesített karanténközpontokba kerül” – nyilatkozta Orban a belügyminisztériumban tartott operatív ülést követően.

Emlékeztetett: országszerte csaknem 13 ezer személy van intézményes karanténban, és úgy vélte, hogy „nagyon kevés” alkalommal szegték meg a szabályokat.

A kormányfő ugyanakkor elmondta: Ţăndăreien megnövelték a rendfenntartók számát és még így sem sikerült minden esetben betartatni az elszigetelődés szabályait.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. április 4., 14:21
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Nagyon helyes , mi akik itthon vagyunk es mar 1 honapja a 4 fal kozze bezarva es betartjuk a szigoritast ,ok erkeznek es fertoznek .Unnepelni ugy sem tudnak akkor jobb ha ott maradnak ahol vannak !

 • User
  Dátum: 2020. április 5., 12:55
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Domnu’ Orbán! Úgy hozzák haza a férgeket mint a minisztereket,rendőri, csendőri kiséretben! Hotelben, vendéglői koszton tengődnek 14 napig, közben mindezt az adófizető állja! Hülyék is lennének kint dekkolni 1 barakkban!!!😤