Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orban: a kormány megtámadja az alkotmánybíróságon a gyerekpénz megduplázását előíró törvényt

Orban: a kormány megtámadja az alkotmánybíróságon a gyerekpénz megduplázását előíró törvényt Románia

Az alkotmánybírósághoz fordul a kormány a gyerekpénz megduplázását előíró törvény kapcsán, jelentette be hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés

„Úgy döntöttünk, megtámadjuk az alkotmánybíróságon a törvényt, mert nem nevezi meg a finanszírozáshoz szükséges forrásokat, mint oly sok más tervezet is, amelyet a parlament elfogadott anélkül, hogy a kormány álláspontját figyelembe vette volna, vagy kísérletet tett volna az együttműködésre” – jelentette ki Orban a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvezető bizottságának ülése után tartott sajtótájékoztatón.

Hozzátette, a kormány már több ízben nyert az alkotmánybíróságon olyan törvénytervezetek esetében, amelyek nem tüntették fel a finanszírozási forrásokat bizonyos intézkedések gyakorlatba ültetéséhez, így nem is lehet őket gyakorlatba ültetni.

Orban nyomatékosította, hogy pénzügyileg az idén, de jövő évben is nehéz biztosítani a gyerekpénz megduplázását, így progresszív növekedést szándékoznak bevezetni, ehhez dolgozzák ki most az ütemtervet a pénzügyi és költségvetési becslések és előrejelzések alapján.

A képviselőház májusban elutasította a 2020/2-es sürgősségi kormányrendeletet, amely augusztus elsejére halasztotta a gyermekpénz megduplázásának határidejét.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. június 22., 19:36
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Ok, semmi gond, de a különleges nyugdíjakat is törüljék el!!!😤
  3000/5000 lej fölött ne igazán adjanak nyugdíjakat főképp szekusoknak!!!
  Aki az állam pénzét lopja azt itéljék életfogytigra!

  • User
   Dátum: 2020. június 23., 7:39
   ÉRTÉKELÉS: -3

   És ha valaki becsületesen fizette a hozzájárulást az miért ne kapná meg a nagyobb nyugdíjat? Ne irigykedjünk, nem a nyugdíj mértéke a probléma, hanem a speciális jellege : nem a fizetés alapján és a befizetett adó alapján van megállapítva. Sajnos ameddig a bírókat és alkotmánybírâkat is érinti,nem lehet eltörölni, mindig meg fogják akadályozni. Az ilyen olyan parlamenti szavazások csak a választónak szólnak: mi megprobáltuk.

   • User
    Dátum: 2020. június 23., 18:15
    ÉRTÉKELÉS: 0

    „Becsuletesen fizette” a nagynyavajat…Az ember nem annyit fizet amennyit akar,a ceg ahol dolgozik az szabja meg a fizetest es az szerint fizeti a nyugdij jarulekot…

    • User
     Dátum: 2020. június 23., 21:24
     ÉRTÉKELÉS: -1

     Képzelje el, van olyan, hogy saját maga fizeti be az adót és a nyugdíjalapba a járulékot, sőt olyan is van, aki nem minimálbér után fizet így. Amúgy max. az átlagbér 5-szöröse után lehet befizetni, az lenne a maximális lehetséges nyugdíj.