Felhívás!

Javaslat: a tünetmentes betegeknek ne kelljen kórházban feküdniük

Javaslat: a tünetmentes betegeknek ne kelljen kórházban feküdniük Románia

A Covid-19 ellen felállított tudományos bizottság azt javasolja, hogy az új koronavírussal fertőzött, tünetmentes személyek ne legyenek kötelesek kórházban maradni mindaddig, amíg két tesztjük nem mutat negatív eredményt, ahogyan jelenleg van.

A javaslat szerint a koronavírussal fertőzött, de egyébként tünetmentes személyek 8-10 napig maradnának a kórházban, amíg tüneteik alapján orvosi döntést nem hoznak.

Ha egy páciensnél mutatkoznak a vírus tünetei, kórházban maradna, ellenkező esetben haza mehetne anélkül, hogy megvárná a második negatív tesztet.

Nelu Tătaru egészségügyi miniszter kijelentette, ha a fertőzés terjedése nem lesz olyan gyors, mint jelenleg, figyelembe fogja venni a javaslatot.

A bizottság egy másik javaslata, hogy a tünetmentes orvosi személyzetet havonta kétszer teszteljék.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 22., 21:09
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Vagyis ha valaki tunet mentes 2 hetre bebortonoznek akaratod ellenere, egy olyan tesz talpjan minek a valoszinusege csekej, es senki nem erzi ezt ugy hogy ott valaki bele gazol az emberi meltosagaba valakinek? Megygyozodesem szerint ha bodri kutyat tesztelnek meg nala is kimutathato lenne ez a korsag. Mar mikor all le ez a kormany evel a megfelelmitto kampanyal? Mikor ebrendek mar fel az emberek?