Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Orban: a jelenleg Nagy Britanniában dolgozó román állampolgároknak garantáltak a jogaik

Orban: a jelenleg Nagy Britanniában dolgozó román állampolgároknak garantáltak a jogaik Románia

Garantáltak a jelenleg Nagy Britanniában élő román állampolgárok jogai, jelentette ki Ludovic Orban kormányfő kedd este.

Hirdetés
Hirdetés

„A jelenleg Nagy Britanniában élő román állampolgárok jogai garantáltak, ez benne van az egyezményben. A Brexitet követő időszakban Nagy Britanniában munkát vállaló európai állampolgárok számára azonban még nem létezik szabályozás, ez csak az Európai Unióból való távozást követően kerül megvitatásra. Egyelőre azonban az egyezmény még vita alatt áll az Európai Parlamentben, a brit parlamentben” – fejtette ki Orban Románia brüsszeli állandó képviseleténél tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzáfűzte, az egyezmény ratifikálását követően elkezdődnek a tárgyalások az újabb egyezményeket illetően, amelyek az EU és Nagy Britannia kapcsolatát fogják szabályozni, és ezek keretében kerül majd megvitatásra a Nagy Britanniában munkát vállaló európai állampolgárok helyzete.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 8., 10:43
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Uk ban garantáltak a romániai állampolgárok jógai!😊 Gratula!
  Mi a helyzet az erdélyi magyar nemzetiségű román állampolgár jógaival Ro mániában kedves Orbán?!😤😢

 • User
  Dátum: 2020. január 8., 11:57
  ÉRTÉKELÉS: -3

  Nehogy már OrbÁn legyen!Ezt ő személyesen kikérte magának!Tartsuk tiszteletben a kérését,ahogyan én is ,hogy a magyar miniszterelnök nevét ne tévesszük össze a Ludovicéval.Iohannis és OrbAn .Csak azt nem értem ,miért nem használ az a helyett ă vagy â betüt hogy a.hangzását is megváltoztassa.Masképpen hangzana így …prim ministrul român,Ludovic Orbân…stb.