Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megsemmisült egy híres természeti csoda

Megsemmisült egy híres természeti csoda Külföld

Erős földrengés rázta meg hétfőn Puerto Ricót, melynek következtében leomlott a híres tengeri sziklaablak, a Punta Ventana.

Hirdetés
Hirdetés

Az 5,8-as erősségű földmozgás a karibi sziget déli partjainál pusztított helyi idő szerint hétfő hajnalban, áramkimaradást okozott, az épületekben súlyos károk keletkeztek. Szökőár miatt nem adtak ki riasztást.

A földrengés utáni friss képeken a megrongált házak mellett látható az is, hogy mi maradt a Punta Ventana nevű turistalátványosságból. A tengerbe nyúló, természetes ablakot formáló sziklaképződmény Guayanilla város közelében állt, és a közösségi médiában is gyakran megjelent. A városi önkormányzat sajtósa, Glidden López Facebook-bejegyzésében írta: „A Ventana összeomlott. Mindannyian őrizzük emlékezetünkben”.

Egy korábbi bejegyzésében arról tudósított, hogy a Ventanát az elmúlt napok kisebb rengései már megrongálták. Az Egyesült Államok társult államát, a 3,2 millió lakosú Puerto Ricót december 28. óta egy sor földmozgás rázta meg, a legerősebb a hétfői volt az amerikai Földtani Intézet, a U.S. Geological Survey szerint.

(femina)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük