Felhívás!

Októbertől nő az étkezési és a bölcsődei utalványok értéke

Októbertől nő az étkezési és a bölcsődei utalványok értéke Románia

Októbertől megemeli az étkezési és a bölcsődei utalványok értékét a munkaügyi minisztérium – derül ki a tárca honlapján közzétett két miniszterirendelet-tervezetből.

Az egyik rendelet tervezete szerint október elsejétől egy étkezési utalvány maximális névleges értéke a jelenlegi 20,01 lejről 20,09 lejre nő. Az új érték 2022 márciusáig lesz érvényben.

A másik rendelet tervezete szerint október elsejétől a havonta járó bölcsődei utalvány értéke 480 lejről 490 lejre nő. Ez az új érték is 2022 márciusáig lesz érvényben.

A két tervezet augusztus 25-ig lesz közvitán. A jogszabályokat alá kell írnia a munkaügyi miniszternek és a pénzügyminiszternek, s a Hivatalos Közlönyben való megjelenésük után lépnek hatályba.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. augusztus 19., 8:49
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Az étkezési utalvány minimális értékét kellene növeljék,mert sajnos a helyi vállalatok nem növelnek egy banit se hosszú évek óta ,hiába tartsák magukat, Kovászna megye legnagyobb vállalatának ! Sajnos olyan kevés az értéke(9,57), hogy mindjárt egy kenyeret nem adnak érte, legalább az infláció értékével növelhetnék. 🙁

 • User
  Dátum: 2021. augusztus 19., 14:36
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Hihetetlen! Nyolc banival emelték az étkezési utalványok értékét! S ezt le merték írni és dicsekednek vele! Köszönjük szépen román kormány! A pokolba veled!