Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Minősített emberölés miatt bűnvádi eljárás indult a kórházban történt vérontás ügyében

Minősített emberölés miatt bűnvádi eljárás indult a kórházban történt vérontás ügyében Románia

Minősített emberölés miatt bűnvádi eljárás indult az ellen a férfi ellen, aki az éjszaka folyamán megölte a Buzău megyei Săpoca község neuropszichiátriai kórházának négy páciensét, további kilencet pedig megsebesített.

Hirdetés
Hirdetés

A buzăui törvényszéki ügyészség sajtószóvivője, Cătălin Radu ügyész szerint az ügyben minősített emberölés gyanújával indult eljárás. Az agresszor kihallgatása után azt is megvizsgálják, hogy szellemi képességének birtokában volt-e, amikor elkövette tettét – mondta Radu.

Az ügyész hozzátette, a férfi jelenleg szigorú orvosi felügyelet alatt áll, de az alkoholelvonási tünetek több órán vagy akár több napon át fennállhatnak, és csak ezek megszűnte után tudják kihallgatni.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Amalia Călugăru szerint a férfi fokozott rendőri őrizet alatt van a kórházban; mivel alkoholelvonási tünetei vannak, még nem lehet kihallgatni. Az ügyben indított nyomozást a Buzău megyei törvényszéki ügyészség egyik ügyésze irányítja – tette hozzá.

FRISSÍTÉS: Pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá a gyilkost

A buzăui törvényszék vasárnap este az ügyészek kérését jóvá hagyva úgy döntött, rendőrségi felügyelet alatt beutalják a kórházba a négy embert megölő 38 éves férfit, hogy megvizsgálják, szellemi képességének a birtokában volt-e, amikor a szombatról vasárnapra virradó éjszaka elkövette tettét a săpocai neuropszichiátriai kórházban, nyilatkozták az igazságszolgáltatáshoz közel álló források.

A férfit rendőrségi felügyelettel kísérték a buzăui törvényszék tárgyalótermébe.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük