Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rangos kutyakiállítás Bodokon

Rangos kutyakiállítás Bodokon Kovászna megye

Országos és nemzetközi kutyakiállítást szervezett a Kovászna Megyei Ebtenyésztők Egyesülete a bodoki sportpályán, augusztus 17–18-án. A kétnapos megmérettetésre több mint 600 kutyát neveztek be az országból és külföldről egyaránt.

Kerekes Károly, a Kovászna Megyei Ebtenyésztők Egyesületének elnöke megelégedéssel nyugtázta a rendezvény sikerét. Van, amire büszkék legyenek, hiszen tizenhét év szünet után most először szerveztek nemzetközi kiállítást Kovászna megyében.

– A 2014-től működő egyesületünk életében hatalmas elismerést jelent, hogy ilyen rövid idő alatt nemzetközi szintű kiállítást rendezhetünk. Az idei a legeredményesebb évünk. A hétvégi versenyre naponta 312 kutyát neveztek be, ez ötven százalékkal nagyobb, mint az eddigi jelentkezések száma. Külföldi versenyzők is szép számban neveztek be Németországból, Magyarországról, Lengyelországból és Ukrajnából. Jövőre még magasabbra tesszük a mércét, két nemzetközi versenyt is tető alá szeretnénk hozni – fogalmazott Kerekes.

Hirdetés
Hirdetés

Romániai, horvátországi, olaszországi nemzetközi bírók dolgoztak azon, hogy a verseny szakszerű és sportszerű legyen. A gazdik különböző kategóriákba regisztrálhatták kedvenceiket. Többek között a Nemzetközi Kutyaszövetség (FCI) által standardizált és csoportosított tíz kutyafajta egyikébe (juhász- és pásztorkutyák, molosserek, terrierek, tacskók, északi kutyák, vadászkutyák, társasági kutyák, agarak stb.), melyek sorából választották ki a fajtagyőzteseket és a kiállítás győztesét is (best in show). Ezen kívül a fiatal, junior, veterán, baby, kölyökkutya, tenyészpár és csoport, a legszebb romániai fajták kategóriájában is nyerteseket hirdettek. Különleges versenyszámmal is készültek a szervezők az egyesület tagjai számára: díjazták a legszebb Kovászna megyei tulajdonban levő kutyát is.

Az ebeket az országos és a nemzetközi megmérettetésre is be lehetett nevezni, így növelve annak esélyét, hogy több bajnoki címet szerezzenek.

Fodor István, Bodok község polgármester maga is benevezett két erdélyi kopójával és egy németjuhásszal. Elmondása szerint örömmel biztosítanak helyet a rendezvénynek a helyi sportpályán, mely évről évre színvonalasabb, és nagyobb célközönséget szólít meg, nemcsak hazait, hanem külföldit is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük