Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Százéves határőr

Százéves határőr Kovászna megye

Tudomásunk szerint a kézdialmási Tódor Antal büszkélkedhet Kézdiszék legidősebb polgárának a címével. A századik születésnapját szombaton betöltő öregurat vasárnap délelőtt köszöntötték fel.

Az ünnepségre a kézdialmási templomban került sor, ahová az ünnepeltet az unokája szállította autóval, az istenháza bejáratánál a Kézdiszéki Huszár Hagyományőrző Egyesület tagjai álltak sorfalat. A ft. Kopácsi Ferenc plébános által celebrált szentmise végén Tódor Antalt Molnár István községmenedzser köszöntötte, tortát, pezsgőt és virágcsokort adva át neki, majd Cserei Lázár megyebíró jókívánsága hangzott el. A hagyományőrzők részéről a Pál Olivér hagyományőrző hadnagy és Lukács Botond hagyományőrző határőr hadnagy által aláírt emléklapot kapta az ünnepelt, akit egy üveg névre szabott szilvóriummal is megajándékoztak.

Hirdetés
Hirdetés

A helybeli kórus rövid előadással kedveskedett az 1919. augusztus 17-én, Lemhényben született öregúrnak, akit a szentmise végén a templomkertben rokonok, barátok és ismerősök is felköszöntöttek.
Az orosz hadifogságot is túlélő, a második világháborúban a 24-es székely határőr zászlóaljnál szolgálatot teljesítő Tódor Antal életére a napokban visszatérünk.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások