Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Példás ünneplés

Példás ünneplés Kovászna megye

Szombaton Sepsiszentkirályban ökumenikus istentisztelettel kezdődött az államalapító Szent István király emlékünnepe. A búcsú végén megkoszorúzták a helyi református templomkertben található Szent István-szobrot.

„A világi vezetés nem kell, hogy mindig elől legyen, és fogja a zászlót! Jó érzés olyan közösségben élni, ahol a kis csoport meg tudja szervezni a maga ünnepét: erre szép példa volt a település hétvégi búcsúja” – fogalmazott a szombati eseményről Fodor Imre illyefalvi polgármester.

Hirdetés
Hirdetés

Sándor Csaba, a szentkirályi Kőhíd Egyesület elnöke, a Kárpát-medencei Szent Király Szövetség tagja lapunk érdeklődésére elmondta, idén a Szent Király Szövetség 23. találkozóján – amelyre augusztus 10-én, a Maros megyei Székelyszentistvánban került sor – ketten voltak jelen Sepsiszentkirályból.

– Családias hangulat van az általában 500–600 főt számláló találkozókon, amelyeken a házigazda települések színvonalas kultúrprogramokkal kedveskednek egymásnak. Sepsiszentkirálynak sikerült még 2014-ben – István Ildikó és zenekarának köszönhetően – a művészeti csúcspontért járó elismerést kiérdemelni. Huszonkét település tagja a Szent Király Szövetségnek. Jó az együttműködés a települések között, a helyi fiataljaink is részt vettek már csereprogramokon – részletezte Sándor Csaba, hozzátéve, a Kőhíd Egyesület kezdeményezésére, Sepsiszentkirály 2004 óta vesz részt a Szent Király Egyesület találkozóin

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük