Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megkezdődött az iratkozás az érettségire, jövő héten a szóbelikkel indul a vizsga

Megkezdődött az iratkozás az érettségire, jövő héten a szóbelikkel indul a vizsga Románia

Hétfőtől péntekig (május 27–31.) lehet beiratkozni az idei érettségi vizsgára. Június 3-án, hétfőn, a szóbeli megmérettetéssel kezdődik a 2019-es vizsgaidőszak a tizenkettedikesek számára. Az írásbeliket egy hónap múlva, júliusban szervezik meg.

Hirdetés
Hirdetés

A tanügyminisztérium által, a 2018–2019-es tanévre jóváhagyott beosztás szerint június 3-4. között román nyelvből, 5-én és 6-án anyanyelvből szóbeliznek a tanulók.

7-én, 10-én és 11-én digitális készségekből mérik fel a végzősök készségét, 12-én és 13-án pedig idegen nyelvből vizsgáznak. A nem ortodox vallású diákoknak a 10-ei pünkösd miatt lehetőségük van 7-én és 11-én vizsgázniuk.

Az írásbeliket a következő sorrendben szervezik meg: július 1.- román nyelv és irodalom, július 2.- anyanyelv, július 3.- a szaknak megfelelő kötelező tantárgy, július 4.- a szaknak megfelelő választható tantárgy.

Az eredmények kifüggesztése július 8-án 12 óráig várható, az óvásokat ugyanaznap 12 és 16 óra között lehet benyújtani. Ezeket július 9–12. között bírálják el, a végleges eredményeket július 13-án függesztik ki.

(Maszol)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük