Felhívás!

Néhány százan tüntettek a fővárosban a kormánykoalíció és a külügyminiszter lemondását követelve

Néhány százan tüntettek a fővárosban a kormánykoalíció és a külügyminiszter lemondását követelve Románia

Néhány százan tüntettek hétfő este Bukarestben, a Victoriei-téren a kormány és a kormánykoalíció ellen. Az utcára vonulók ugyanakkor ünnepeltek is: az ellenzéki pártok által a vasárnapi választásokon elért eredményeket.

A kormány előtt az emberek román és uniós zászlókkal és “Le a büntetőügyesekkel!” feliratú plakátokkal vonultak fel, a következőket skandálták: “Mondjatok le!”, “Le a kormánnyal!” és “PSD, a vörös pestis”.

Tiltakozó akciójukkal az emberek szolidaritásukat fejezték ki azon külföldön élő román állampolgárokkal szemben, akik a nem megfelelő szervezés miatt órákig tartó sorbanállás után a külföldi szavazókörzeteknél nem élhettek szavazati jogukkal.

A tüntetők egy csoportja, néhány tucatnyi ember, a térről átvonult a külügyminisztérium székhelye elé is, ahol Teodor Meleşcanu tárcavezető lemondását követelték.

Teodor Meleşcanu külügyminiszter a nap folyamán korábban bocsánatot kért azoktól a külföldön élő román állampolgároktól, akik csak hosszas sorban állás után vagy egyáltalán nem szavazhattak a vasárnapi választásokon. A külügyminiszter ezzel finomított vasárnap esti kijelentésén, amikor azt mondta, hogy nincs mit felrónia magának a külföldi szavazókörzeteknél keletkezett sorok miatt, rámutatva, hogy a választási törvények módosítására politikai konszenzusra van szükség.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.