Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Meghalt a négyéves kisfiú, aki kómába esett a fogászati altatás után

Meghalt a négyéves kisfiú, aki kómába esett a fogászati altatás után Románia

Meghalt szerda este egy négyéves kisfiú, miután altatásban kezelték egy piteşti-i fogászati klinikán.

Hirdetés
Hirdetés

A gyereket kedden altatták el a klinikán, de rosszul lett, majd kómába esett, ezért a Grigore Alexandrescu kórházba szállították.

Az egészségügyi minisztérium kivizsgálást indított a klinikán. A rendelőt 20.000 lejre megbírságolták a tevékenységi terület túllépéséért, és megtiltották a további altatásos kezeléseket.

A rendőrség in rem (azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) nyomozásba kezdett gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

A Romániai Fogorvosok Kollégiuma kivizsgálást indított

Kivizsgálásba kezdett a Romániai Fogorvosok Kollégiuma (CMSR) annak a négyéves gyermeknek az ügyében, aki meghalt, miután altatásban kezelték egy piteşti-i fogászati klinikán.

A CMSR felelősségre vonhatja tagjait a törvények, a fogorvosi etikai elvek vagy a szakmai szabályzat be nem tartása miatt. A Kollégium által lefolytatott felelősségre vonás ugyanakkor nem helyettesíti az érintettek ellen indítható polgári, büntetőjogi vagy közigazgatási eljárást – közölte az intézmény, amely részvétet nyilvánított az elhunyt kisfiú családjának.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük