Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megbírságolják azokat, akik etetik a medvéket

Megbírságolják azokat, akik etetik a medvéket Románia

140 egyed kilövését engedélyezte a beavatkozási kvóta keretében, mert egyre több medvetámadás történik – közölte hétfőn Graţiela Gavrilescu. A környezetvédelmi miniszter hozzátette: utasította a környezetvédelmi őrséget, hogy bírságolja meg azokat, akik törvénytelenül etetik a medvéket, beleértve az állampolgárokat is.

Hirdetés
Hirdetés

‘Védeni kell a fajt, de ügyelnünk kell az emberekre is. Csalódott vagyok, amikor azt látom a tévében, hogy magunkhoz szoktatjuk a medvéket (…), kidobjuk a hulladékokat és így lehetőséget teremtünk, hogy lejöjjenek a hegyről és bemenjenek egyes városokba’ – nyilatkozta a zernyesti medverezervátumban a tárcavezető.

Gavrilescu elmondta: európai uniós pénzekből újabb medvemenhelyet hoznak létre, elkezdik az egyedszám pontos meghatározását és fülszámozását is.

A környezetvédelmi miniszter szerint csak bírsággal lehet megakadályozni, hogy az emberek etessék a medvéket.

‘Akik etetik a medvéket, megbírságoljuk (…), s akkor nem lehet a felelősséget (…) sem a terület gondnokára sem a kormányra hárítani’.

A tárcavezető szerint nem csak a környezetvédelmi minisztérium feladata, hogy változtasson az embereknek a medvéhez való viszonyulásán – ez elsősorban nevelés kérdése.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. július 23., 14:46
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Es azokat a minisztereket akik behoztak Romaniaba a Schweighoffer ceget, azokat mikor fogjak kiloni ?! Az erdoirto idiotakbol es szemianalfabetakbol verbuvalt maffiat, azt mikor fogjak kiloni ?! Hat a tobbi hazaarulot es sajat orszagat kirablo politikust, azokat mikor fogjak kiloni ?! Mert eljon egyszer ennek is az idelye ,gyerekek ! Ami kesik, az nem mulik ! Ceausescu is abban a tevhitben elt,hogy elhitte,hatalma orokre szol es vegtelen. De nagyot tevedett,pont olyan nagyot,mint azok akik most azt hiszik magukrol,hogy ebben az orszagban ,mindeg minden igy lessz ahogyan most van. Pedig ugyanugy tevednek,mint bolsevik elodjuk !!!

 • User
  Dátum: 2019. július 24., 13:12
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Na végre, ez már egy lépés !!! Majd ha egy pár büntetés lesz…”Ha lesz” akkor reméljük lassan visszaszoknak a macik az erdőbe, vagy az etető helyekre, persze ha van egyáltalán.