Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kútba esett állatokat mentettek ki Brassó megyében

Kútba esett állatokat mentettek ki Brassó megyében Románia

Hétfőn egy macskát, szerdán egy medvebocsot mentettek ki a kútból a Brassó megyei hatóságok.

Hirdetés
Hirdetés

A brassói tűzoltókat kedden Szúnyogszékre (Dumbrăvița) riasztották, ahol egy kiscica egy 25 méter mély kútba esett.

„A műveletet megnehezítette, hogy a kútnak nagyon kicsi az átmérője, viszont nagyon mély is. Csak egy megoldás volt: egy tűzoltó lement és felhozta a macskát” – olvasható a katasztrófavédelmi főfelügyelőség Facebook oldalán.

A cicát a brassói tűzoltók örökbe fogadták, és Tom névre keresztelték.

Keresztváron (Teliu) a csendőrök mentettek meg egy kútba esett medvebocsot.

A csendőröket kedd este riasztották, de mivel a kút nagyon mély volt, az anyamedve pedig a közelben volt, a műveletet szerdán reggel fejezték be.

A bocs kiszabadításához a helyszínre érkező rendőrök egy létrát engedtek le a kútba, amelyen az állat felmászhatott. A beavatkozás körülbelül egy órát vett igénybe, amely alatt a csendőrautó szirénáit használták az anyamedve távol tartására.

A medvét visszaengedték az erdőbe.

Pui de urs la Teliu

🐻 Pui de urs căzut într-o fântână, la Teliu☎️ Situația ne-a fost sesizată aseară prin apel 112. Din cauza faptului că puțul era foarte adânc și ursoaica era în apropiere, nu am reușit să eliberăm puiul de urs aseară, dar am revenit astăzi de dimineață.📢 Puiul de urs a fost eliberat și s-a retras în pădure. Ca să-l eliberăm am introdus o scară, în interiorul puțului, pe care acesta s-a putut cățăra. Intervenția a durat aproximativ o oră, timp în care am folosit mijloacele acustice de pe autospeciala de jandarmerie, pentru a ține la distanță ursoaica.🤝 Misiunea a fost îndeplinită împreună cu un echipaj #DMPA (Direcția pentru Monitorizarea și Protecția a Animalelor), care a avut în componență și medic veterinar.

Publicată de Jandarmeria Brașov pe Miercuri, 17 iunie 2020

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 17., 21:38
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Életet menteni csodálatos érzés.Mindegy,hogy állat- e vagy ember a bajba jutott.Csak csodálni és tisztelni tudom azokat akik életet, életeket mentenek.Hiszem, hogy speciális hely van számukra fenntartva a csillagok között.Jó,hogy vannak ilyenek is akik büszkék lehetnek elhivatottságukra!