Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vigyázat, tízezer áldozat!

Vigyázat, tízezer áldozat! Románia

A Terrorizmus és Szervezett Bűnözés Elleni Hatóság (DIICOT) csaknem negyven Teleorman, Hunyad és Szeben megyei helyszínen tartott házkutatásokat, ellenőrzéseket – magánlakásoknál és cégeknél egyaránt.

Hirdetés
Hirdetés

A nagy erőkkel tartó nyomozás egyelőre kilencven személy ellen irányul, akik a gyanú szerint a 2014-2020-as időszakban körülbelül 10 ezer személyt becsaptak. A károsultak száma jelentősen növekedhet, lévén, hogy ez ideig nem mindenki tett hivatalos panaszt a szélhámosok ellen.

A csalás, átverés tárgya külföldi munkaajánlat volt, a csalók országszerte többféle módszerrel toborozták a hiszékeny embereket, annyi közös az esetek zöménél, hogy előlegeket, különféle ügyintézési pénzeket, vagy éppenséggel utaztatási költségeket kértek a jelentkezőktől, de az ígért munkahelyekből aztán nem lett semmi. Sajnos, vannak olyanok is szép számmal, akik elutaztak külföldre, és csak a helyszínen szembesültek azzal, hogy a „munkaközvetítő” bűnbanda átverte őket. A csalók szervezetten, úgymond hálózatban működtek, hogy Erdély és Románia minél több településéről, vidékéről tudjanak jól jövedelmező külföldi munkalehetőségekre vágyó kuncsaftokat becserkészni.
A hatóságok figyelmeztetik a lakosságot, a DIICOT eljárásainak dacára, és az ügy folytatásától függetlenül, ezután is fennáll az átverés esélye, amikor valaki nem hivatalosan, nem törvényes munkaközvetítők révén, vagy legalább nem ismeretségi alapon keres külföldi munkahelyet.

(bl) 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 18., 11:21
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Sajnos, nagyon sok gazember a hiszékeny, naiv emberek bőrén gazdagszik meg. REMÉLEM, a hatóság mind elfogja őket és megfelelő büntetéssel sújtja ezeket a gyalázatos gazfickókat. Jó lenne, ha a rászorult (munkanélküli) emberek óvatosak lennének!!!!!
    U.i. Én eddig erről egy szót nem írtam, a hírt most olvastam először.