Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kísérletektől tartva, egyes koronavírus betegek hozzátartozói megtagadják a Németországba szállítást

Kísérletektől tartva, egyes koronavírus betegek hozzátartozói megtagadják a Németországba szállítást Románia

Az elmúlt napokban Romániából Németországba szállított koronavírusos betegek száma elérte a 18-at, és a román hatóságok fontolgatják, hogy további segítséget kérnek más országoktól, mivel a romániai kórházakban továbbra is kritikus a helyzet.

Hirdetés
Hirdetés

90-es számú légibázis, ebédidő. A német légierő hatalmas Airbus repülőgépe landol a kifutópályán. Belül a legmodernebb orvosi berendezések. Valójában egy repülő kórház, és az egyetlen mentőeszköz hat súlyos állapotú beteg számára. Egy németországi orvoscsoport választotta ki őket az átszállításra. Romániában nem sok esélyük lenne a túlélésre. Az intenzív osztályon nem volt hely számukra, ezért a sürgősségin intubálták őket.

„Az elmúlt napokban több sürgősségi osztályt meglátogattam, és sajnos azt tapasztaltam, hogy a helyzet már nem teszi lehetővé az egyéni orvosi ellátást. Mély benyomást tett ránk az orvosok és az egész személyzet által végzett munka, hangsúlyozom, a legnagyobb tisztelettel viseltetünk kollégáink iránt, és sajnáljuk, hogy ilyen helyzetbe kerültek” – mondta Roland Mettin, német katonaorvos.

A német repülőgépet a világjárvány első hullámában is használták, amikor Németország koronavírus betegeket szállított át Olaszországból.

„Elmondhatom, hogy a repülőgép fedélzetén akár 6 beteg számára is tudunk intenzív orvosi ellátást biztosítani. Stabil állapotban kell lenniük, ez egy erőfeszítés számukra, mivel idehozzák őket a kórházból, repülővel átszállítják őket, Németországban pedig ismét kórházba viszik őket” – nyilatkozta Sandra Duhr, német katonaorvos.

A német orvosokat megdöbbentette, hogy néhány súlyos állapotban lévő romániai beteg családja megtagadta a segítséget. A rokonok attól tartottak, hogy szeretteiket kísérleteknek vetik alá.

„Letettük a hippokratészi esküt, ezt minden helyzetben tiszteletben tartjuk. Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy a betegek jobban legyenek, nem akarunk ártani nekik. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk nekik. Sem mi, sem németországi kollégáink nem fogják őket bántani” – fogalmazott Roland Mettin.

Eddig 73 romániai beteg került külföldi (magyar, osztrák, lengyel és német) kórházakba, közülük 22-en meghaltak, 7-en pedig hazatérhettek.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások