Hirdetés
Hirdetés

Fellépést sürget az oltásról félretájékoztató orvosok ellen a Román Orvosi Kamara elnöke

Fellépést sürget az oltásról félretájékoztató orvosok ellen a Román Orvosi Kamara elnöke Románia

A Román Orvosi Kamara elnöke azt nyilatkozta csütörtökön, hogy a járvány eddigi romániai halálos áldozatainak 92 százaléka nem volt beoltva koronavírus ellen.

Hirdetés
Hirdetés

Az adatot Daniel Coriu az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Bukarestben tartózkodó küldöttségével tartott találkozója után ismertette.

A kamara elnöke elmondta, az oltás az egyetlen fegyver a koronavírus ellen. Szerinte az orvostársadalomnak folyamatosan azon kellene fáradoznia, hogy tudományos tényekkel alátámasztva oltakozásra buzdítsa a lakosságot. Emlékeztetett arra, hogy járvány eddigi romániai halálos áldozatainak 92 százaléka nem volt beoltva koronavírus ellen. “A vakcina védelmet nyújt. Az esetleges fertőzés nem okoz súlyos betegséget, és az egészségügyi rendszer nem kerül nyomás alá” – magyarázta.

Daniel Coriu elítélően nyilatkozott azokról az orvosokról, akik félretájékoztatják a pácienseket az oltással kapcsolatban. Szerinte ezek a szakemberek veszélyeztetik a közegészséget, ezért határozottan fel kell lépni ellenük. Mint mondta, a kamarának lennének javaslatai az ilyen esetekben kiszabható szankciókra, de ezekről a parlamentnek kell döntenie. “Ötleteink vannak, de törvényt nem kezdeményezhetünk” – jegyezte meg.

Dorit Nitzan, a WHO európai vészhelyzeti igazgatója a találkozó után arról beszélt: az egyének döntésén múlik, mikor ér véget a koronavírus-járvány. “Ez mindannyiunkon, a romániaiakon, a világon élő minden egyes személyen múlik. Ezt mi döntjük el. Ha azt akarjuk, hogy véget érjen, akkor véget ér. De lépnünk kell” – fogalmazott a szakember.

Dorit Nitzan oltakozásra biztatta a romániaiakat, figyelmeztetve arra, hogy a koronavírus újabb mutációja az eddiginél több gyereket érinthet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások