Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kelemen: a kormány nem szándékozik kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokban

Kelemen: a kormány nem szándékozik kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokban Románia

A kormány nem szándékozik kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokban – jelentette ki Kelemen Hunor kormányfő-helyettes, az RMDSZ elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

„A koalícióban még zajlik a vita a Covid-igazolványról szóló jogszabályról. Amíg a szakbizottságokban nem zárulnak le a viták, nem szeretnék erről beszélni. Az azonban bizonyos, hogy nem áll szándékunkban kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokba való belépéshez” – nyilatkozta csütörtök este Kelemen az Antena 3 televízióban.

A Covid-teszteket illetően Kelemen kifejtette, mivel az állam ingyen a lakosság rendelkezésére bocsátja a koronavírus elleni vakcinát, azoknak, akik nem hajlandók beoltatni magukat, állniuk kellene a tesztelések költségeit. Leszögezte ugyanakkor, a zöldigazolványnak akkor van relevanciája, amikor nő az incidencia, mihelyt bizonyos ezrelék alá csökken a fertőzöttségi mutató, veszít fontosságából.

Minden személy szabadon dönthet arról, hogy beoltatja magát, vagy sem, amikor azonban egy másik személy egészségét veszélyezteted, megváltozik a helyzet, a szabadság mellett felelősségre is szükség van – vélekedett Kelemen.

Hozzátette, támogatja a kötelező védőoltást az egészségügyben, a közigazgatásban, az oktatásban, azokon a területeken, ahol a személyzet nap mint nap sok polgárral, gyermekkel, időssel, beteggel találkozik. „Fontosabb azonban érveket hozni, meggyőzni a másik embert, hogy a vakcina nem öl meg, a vakcina megment” – fűzte hozzá az RMDSZ-elnök.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. december 3., 11:51
  ÉRTÉKELÉS: 16

  Vigyázó szemetek…Brüsszelre vessétek Hunorka!Úgy is azt táncoljátok amit von Leyden és a fősodor parancsol nektek.
  Mert aki fizet ,az pittyegtet,mofhattok ti bármit.Kit akartok elaltatni?

 • User
  Dátum: 2021. december 3., 11:04
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Kelemen Hunor nem az erdélyi magyarság érdekeit képviseli.!!! Nagyon reméljük ,hogy majd mi is állampolgárok fogjuk viszonozni a jotekonysagat .Ahogy ő méltósága minden mondataval cselekedetevel ,gancsolja a mi szabadsagunkba ,majd mi is azzal a kártyával válaszolunk mikor esedeznek a választások elott . Gerinctelen ……. Nincsenek szavak sajnos .

 • User
  Dátum: 2021. december 3., 12:25
  ÉRTÉKELÉS: 17

  Es az aki munkaba nem mehet ezen igazolvany nelkul, az batran mehet a templomba imadkozni, hogy ne haljon etlen a csaladja ! Micsoda langesz politikusok vezetik orszagunkat emberek ! Aztan itt van meg valami, ami egy politikus szajabol nem igazan hangzik jol . Mert ugyebar, a politikus az politikus es nem orvos . Ime ,idezem: ” … a vakcina nem ol meg, a vakcina megment. ” Ha ezt Didier Raoult, Dakar-i szuletesu francia orvos es mikrobiologus, aki a fertozo betegsedekre szakosodott ,az Aix Marseille egyetem tanara (tobbszoros kituntetesben es diplomaban reszesult, 1984-ben letrehozta az egyetemen belul a Rikettsia egyseget ),mondta volna ,akkor hitelesebben hangzana ez a kijelentes, mint Kelemen ur szajabol. De sajnos Didier Raoult professzor ur egyebet mondott ,most nem akarom itt fejtegetni ,hogy mit mondott, ezert tovabbi szep napot kivanok mindenkinek aki a Hirmondo-t olvassa es a Hirmondo szerkesztoinek es vezerkaranak is !