Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cîţu: ha a PSD-vel való koalíció veszélyezteti a reformokat, megfontoljuk a változtatás lehetőségét

Cîţu: ha a PSD-vel való koalíció veszélyezteti a reformokat, megfontoljuk a változtatás lehetőségét Románia

Szükséges „kompromisszum” volt a reformok folytatásához a Szociáldemokrata Párttal (PSD) kötött kormánykoalíció, de ha a reformok végrehajtása veszélybe kerül, elsőként fogja javasolni, hogy találjanak más kormányképletet – jelentette ki Florin Cîţu liberális pártelnök.

Hirdetés
Hirdetés

„A Nemzeti Liberális Párt szerepe a kormánykoalícióban véghezvinni az általa megkezdett reformokat. Az országos helyreállítási tervben van egy sor reform, amelyek megvalósításához nagyon ragaszkodunk, ilyen például a nyugdíjreform. Ezeket a reformokat meg fogjuk valósítani. Én leszek az első, aki fel fogom vetni a PNL-ben, hogy találjunk egy új kormányképletet, amennyiben a jelenlegi koalíció útját állja a reformoknak” – jelentette ki Cîţu csütörtök este a Digi24 hírtelevíziónak nyilatkozva.

Hozzátette, vannak opciók, de jelen helyzetben ez volt a működőképes variáns, és kénytelenek voltak kompromisszumokat kötni.

„Mihelyt érzékeljük, hogy a gazdasági stabilitás, a jogállam és a PNRR reformcsomagja veszélyben forog, dönteni fogunk a PNL-ben a további lépésekről” – szögezte le a PNL elnöke.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük