Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Johannis: a PSD-kormánynak mennie kell

Johannis: a PSD-kormánynak mennie kell Románia

Az európai parlamenti választások után a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) le kell mondania a kormányzásról, jelentette ki a vasárnap esti urnazárást követő sajtótájékoztatóján Klaus Johannis.

Hirdetés
Hirdetés

„Az eredmények nyomán a PSD-kormánynak mennie kell. Ez egy olyan eredmény, amelyet már sehogy sem lehet kimagyarázni” – mondta az államfő, aki szerint a Szociáldemokrata Párt két és fél éves kormánytevékenysége eredményének megfelelő szavazatszámot kapott az EP-választáson.

„Az EP-választások eredménye a szavazók akaratát fejezi ki. A Nemzeti Liberális Párt nagyon jó eredményt ért el, gratulálok neki. A Mentsétek meg Romániát Szövetség szintén nagyon jó eredményt ért el, nekik is gratulálok! A Szociáldemokrata Párt kormánya két és fél év alatt elért megvalósításainak megfelelő eredményt mondhat magáénak: semmit nem tettek, semmit nem kaptak! A PSD óriásit zuhant a 2016 decemberi választásoktól máig. Ez is jelzi, mit gondolnak a románok erről a csődöt mondott PSD-kormányzásról. Egyértelmű, hogy a romániai demokrácia eme balesete, ahogyan már korábban is neveztem a PSD-kormányt, el kell hogy tűnjön” – mondta az államelnök.

„Szenzációs volt a részvétel, ettől egyetlen romániai politikus sem tekinthet el”

„A részvétel szenzációs. Az EP-választásokon körülbelül 50 százalékos, a referendumon körülbelül 40 százalékos a jelenlét. Drága románok, köszönöm egyértelmű, határozott szavazatukat, amelyet egyetlen romániai politikus sem téveszthet szem elől. A népszavazás sikeresnek bizonyult. Egyértelmű és határozott voksot adtak a korrekt politizálásra, a független igazságszolgáltatásra, a románok és Románia érdekeit szem előtt tartó, jó kormányzásra. Köszönöm, hogy részt vettek az általam összehívott népszavazáson” – mondta Johannis.

Az államfő hozzátette, hogy a választópolgárok mozgósításában bizonyos pártok segítettek, például a Nemzeti Liberális Pártét (PNL), valamint a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) választási koalíciója.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. május 27., 21:16
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Jaj nekünk ha a Pnl kerül polcra!
  Johannis te ügyeskedő bakkszász!/oltott oláh! Eddig te voltál a legostobább államfő, még Emil Constantinescut is lepipáltad! Húzz vissza Sibiuba!

 • User
  Dátum: 2019. május 28., 9:40
  ÉRTÉKELÉS: 0

  OK: Rég emlegeti, a vádak nem találók, Dragnea korábban két pártaktivistának fizetést adatott a gyermekvédelemnél is (ez egy paralel + a gyermek védelmisek nem maguktól vagy nyalásból találták ki, a másik paralel). A sokadik paralel az, hogy hasonló munkahelyi átfedésekre még lett volna példa, hősi nyugdíjakra is úgyszintén. OKOZAT: két dolog lendül most erős nyomás jelleggel ránk. Amint a kormányt átalakítják, nagy csoportok fognak vándorolni a más pártokhoz, ezeket nem kellene befogadni. A másik dolog, nem kerül egy hétbe az országos piactereken nagy ára lesz a báránybőröknek, főleg amelyek alól nem kandikál elő farkas koponya…