Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Iohannis: a fiatalok szélesebb képviseletére van szükség

Iohannis: a fiatalok szélesebb képviseletére van szükség Románia

A fiatalok szélesebb képviseletére van szükség, és arra kell ösztönözni őket, hogy legyenek aktívak és hangosak, többek között választási döntéseik kifejezésre juttatásával – üzente csütörtökön a Kolozsváron zajló VII. Ifjúsági Találkozó résztvevőinek az államfő.

Klaus Iohannis gondolatait Cătălina Galer államtanácsos tolmácsolta.

„A demokráciára leselkedő legnagyobb veszély a polgárok távolmaradása a demokratikus mechanizmusoktól. A fiatalok abszenteizmusa katasztrofális lenne a jövőnkre nézve” – vélekedett az államfő.

Üzenetében hangsúlyozta, hogy a fiatalok jelentős mértékben hozzájárulhatnak a toleránsabb, befogadóbb, megkülönböztetéstől és előítéletektől mentes társadalmak építéséhez, amelyben olyan értékek kerülnek előtérbe, mint az empátia, az önzetlenség és a szolidaritás. Példaként említette, hogy a fiatalok a koronavírus-járvány idején és a háború kezdete óta az ukrajnai menekültek támogatásában is önkénteskedtek.

Kitért arra, hogy az elmúlt évek drámai eseményei jelentős hatással voltak a fiatalok életére, mivel a világjárvány megnehezítette a minőségi oktatáshoz való hozzáférést, különösen a vidéki ifjúság számára. Szerinte a hatóságok felelőssége mielőbb kiküszöbölni ezeket a hiányosságokat. „Biztosítani kell, hogy a fiatalok elérhessék a bennük rejlő lehetőségeket, függetlenül a hátterüktől vagy a családjuk anyagi helyzetétől” – fogalmazott Iohannis.

Az államfő úgy vélekedett, hogy a fiatalok álláskeresése egy rendkívül dinamikus társadalomban folyamatos alkalmazkodást igényel, és az államnak a munkaerőpiac valós igényeihez közelebb álló megoldásokat kellene találnia számukra. Szerinte a távmunkát ösztönözni kell minden olyan területen, ahol ez lehetséges.

(forrás: Agerpres, fotó: presidency.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük