Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ciucă: Románia számára abszolút prioritás az Ukrajnával való szolidaritás

Ciucă: Románia számára abszolút prioritás az Ukrajnával való szolidaritás Románia

Románia számára abszolút prioritás az Ukrajnával való szolidaritás – jelentette ki Nicolae Ciucă kormányfő pénteken a Bucharest Security Conference nevű rendezvényen.

A miniszterelnök szerint Oroszország az energia- és élelmiszerellátást agresszív politikájának támogatására próbálja felhasználni. “Az orosz agresszió óriási élelmezésbiztonsági kihívásokhoz vezetett (…). Az ukrán kikötők orosz blokádja megzavarta a gabonaexportot, súlyosbítva az élelmiszerválságot a világ kulcsfontosságú területein” – jelentette ki.

A kormányfő kifejtette: az Oroszország által generált válság egyúttal lehetőség a transzatlanti közösség számára, hogy hosszú távon globálisan “újrakalibrálja” az ellátási láncokat, a kereskedelmi kapcsolatokat és a stratégiai partnerségeket.

Rámutatott ugyanakkor arra, hogy ilyen körülmények között a Fekete-tenger “minden eddiginél jobban” bizonyította stratégiai jelentőségét, és Románia fontos tranzitországgá vált az Ukrajnából érkező gabona számára.

Ciucă hangsúlyozta, hogy a jelenlegi helyzetben az európai szolidaritás és egység fenntartása továbbra is alapvető eleme az orosz agresszióra adott megfelelő válasznak. 

(forrás: Agerpres, fotó: gov.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.