Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Változások a Zöldház programban

Változások a Zöldház programban Románia

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter szerdán a Digi 24 televíziós csatornán a fotovoltaikus pannók megvásárlását támogató Zöldház program leegyszerűsítéséről szólva kijelentette, az a háztartási gépek roncsprogramjához hasonlóan fog működni.

Hirdetés
Hirdetés

A miniszter megjegyezte, a program azért „stagnált” fél évet, mert a Környezetvédelmi Alapnak (AFM) nem volt kapacitása a benyújtott iratcsomók kiértékelésére, „de már a jó úton járnak”. „Csökkentjük a bürokráciát, minden arra jogosult személy beiratkozik az informatikai rendszerbe, majd egy erre jogosult vállalathoz fordul a napelemek felszerelése céljából.”

Hozzátette, a több mint 45 ezer iratcsomóból 12 ezret már elbíráltak, illetve jóváhagytak. „Kiadjuk az iratcsomókat magánvállalatoknak azok ellenőrzése céljából. Jó úton járunk, közeledünk a havi 10 ezer iratcsomó feldolgozásához, ami azt jelenti, szeptember végéig túl leszünk 25 vagy akár 30 ezer iratcsomó ellenőrzésén”, nyugtázta a miniszter. Megjegyezte, nagy az érdeklődés a program iránt, ezért az AFM-nek fel kell készülni a következő kiírás meghirdetésére. „Több százezer kérésre számítok, az intézménynek készen kell állnia erre, bízom benne, hogy október–novemberre meghirdethetjük az újabb szakaszt.”

Fotó: okosszivattyu.hu

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.