Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Honlapot indított a tanügyminisztérium „papírvágó bizottsága”

Honlapot indított a tanügyminisztérium „papírvágó bizottsága” Románia

A debirocratizare.edu.ro honlapon lehet majd tájékozódni azokról a javaslatokról és intézkedésekről, amelyek az iskolai oktatás bürokráciamentesítését szolgálják a 2020-2021-es tanévvel kezdődően.

Hirdetés
Hirdetés

Az on-line platformot az iskolai oktatás bürokráciamentesítésével foglalkozó csoport (az úgynevezett „papírvágó bizottság”) hozta létre.

A közlemény szerint Monica Anisie tanügyminiszter kifejtette, a tanárokat túlterhelő dokumentumok kiküszöbölésére irányuló miniszteri kezdeményezés pozitív visszhangra talált a tanügyben. A döntési átláthatóság elve szerint a bizottság tevékenysége nyitott, átlátható és interaktív – tette hozzá a szaktárca vezetője.

Monica Anisie arra kérte az oktatási ágazat illetékeseit, de a civil szféra képviselőit is, hogy iratkozzanak fel a platformra, és fejtsék ki álláspontjukat és javaslataikat a bürokráciamentesítést célzó tervvel kapcsolatosan.

Ezeket a hozzászólásokat az info@debirocratizare.edu.ro címre lehet elküldeni december 13-áig, vagyis a projekttel kapcsolatos közmeghallgatás utolsó napjáig.

Anisie azt mondta, a ‘papírvágó bizottság’ által javasolt intézkedések egy részét – amelyek nem igényelnek törvénymódosítást – már az idei tanév második szemeszterétől elkezdik gyakorlatba ültetni, a többivel kapcsolatban pedig beindítják a jogalkotáshoz szükséges folyamatokat. „Azt akarjuk, hogy a következő, 2020-2021-es tanév másképp kezdődjön el!” – idézi a minisztert a közlemény.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük