Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hazatért a Diamond Princess tengerjárón tartózkodó hat román állampolgár

Hazatért a Diamond Princess tengerjárón tartózkodó hat román állampolgár Románia

Szombat hajnalban hazatértek hatan a Diamond Princess tengerjárón tartózkodó román állampolgárok közül, a védelmi minisztérium egyik repülőgépével érkeztek az országba – tájékoztat a külügy.

Hirdetés
Hirdetés

A hajó fedélzetén levő román állampolgárok közül hatan jelezték, hogy vissza kívánnak térni az országba, őket az olasz kormány által, az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusa révén Japán küldött géppel szállították Európába. A felszállás előtt mindegyik utastól mintát vettek, és egyiküknél sem mutatta ki a teszt a koronavírus jelenlétét.

A repülőgép Tokióból szállt fel és az éjszaka folyamán érkezett Berlinbe. Onnan a román védelmi minisztérium egyik gépe vette át és szállította haza a román állampolgárokat, akik szombat reggel érkeztek meg Bukarestbe.

A minisztérium közleménye azt is megjegyzi, hogy a koronavírussal (COVID-19) fertőződött két román állampolgár (akik szintén a Diamond Princess tengerjárón utaztak) állapota jó, őket továbbra is egy japán kórházban kezelik.

Románia tokiói nagykövetsége állandó kapcsolatban áll velük, akárcsak azzal a kilenc román állampolgárral, akik a hajó személyzetének tagjai és úgy döntöttek, hogy a tengerjárón maradnak.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. február 23., 8:59
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Sajnos a COVID 19 virus Romaniaban is el fog terjedni. A virus megerkezett ,ket kinai turista kepeben Milanoba. Olaszorszagban mar tobb mint 50 embernel diagnosztizaltak. Amint tudjuk az olaszoknal el a legnagyobb roman kozosseg, ugyhogy csak napok, vagy talan orak kerdese mig ezek onnet menekulni kezdenek es hazahozzak a virust. Koztudott, hogy Amerika es Kanada lezartak a hataraikat es kinaiakat egyaltalan nem engednek be az orszagba es a tobbi orszagbol, ahol csak egyetlen ilyen eset is volt, onnet sem engedik senkinek ,hogy atlepje hataraikat. Drasztikusnak hangzik, de igy igaz, mert az ilyen engedekeny roman modszerekkel,es E.U.-s modszerekkel (es amilyen korhazi ellatasok itt vannak !!!) ezt a virust nem lehet megallitani, csak elterjeszteni. Akik kulfoldre mentek dolgozni, kirandulni, ilyen veszelyes idoszakban, azok maradjanak is ott mindaddeg mig az emberiseg nem talal a problemara megoldast. Es azsiaiakat egyaltalan nem kellene beengedni az orszagunkba, sem turistakat, sem vendegmunkasokat, meg akkor sem, ha ez drasztikusan hangzik. Kovessetek Amerika peldajat, ha csak nem akarjatok szandekosan elpusztitani sajat orszagotok allampolgarait !!!