Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hárombocsos anyamedve ment be egy konyhába Tusnádfürdőn

Hárombocsos anyamedve ment be egy konyhába Tusnádfürdőn Románia

Idős nő konyhájába hatolt be péntekre virradóan egy hárombocsos anyamedve Tusnádfürdőn. A ház tulajdonosnője kénytelen volt egy szobába menekülni és eltorlaszolni az ajtót.

Hirdetés
Hirdetés

A Hargita megyei csendőrség tájékoztatása szerint az asszonyt álmából költötték fel a konyhából érkező zajok. Az 112-es segélykérő számra érkezett hívását 1:43-kor fogadták.

A csendőrök azt tanácsolták neki telefonon, hogy barikádozza el magát a szobában, zárja be az ajtót, és húzzon az ajtó elé egy nehéz bútordarabot.

Az anyamedve élelmet keresett, és talált is az asszony konyhájában egy mézesbödönt.

A csendőrök helyszínre érkezésekor az anyamedve és két bocs már elhagyta a konyhát, a harmadik bocs viszont bennmaradt. A csendőröknek sikerült végül eltávolítaniuk a kölyköt, addig az anyja és a két másik bocs a ház előtt várakozott, megnehezítve ezzel a hatóságok feladatát, félő volt ugyanis, hogy a bennrekedt bocsért aggódó anyamedve agresszívvé válik.

Rodica Pribagu, a Hargita megyei csendőrség képviselője azt mondta, az utóbbi időkben egyre több olyan esethez riasztják őket, amikor a medve emberlakta épületbe hatol be – hálószobába, konyhába, pincébe – úgy, hogy a lakásban ember tartózkodik.

A bejelentések alapján Tusnádfürdőn jelenleg egy hárombocsos és egy kétbocsos anyamedve szokott felbukkanni, valamint három egyedül járkáló medve.

Butyka Zsolt, Tusnádfürdő polgármestere arról tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget, hogy az elmúlt napokban egy bocsos anyamedve behatolt egy másik család házába, és a családnak a fürdőszobában kellett elbarikádoznia magát, amíg az állatok el nem hagyták az lakást.

A polgármester házába múlt hónapban három boccsal ment be egy medve, károkat okozva. A medvék a település több mint 70 épületében tettek már kárt.

Butyka Zsolt arról is beszámolt, hogy csütörtök este az állomás környékén egy medve ellopta egy padon ülő nő táskáját.

Fotónk illusztráció!

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. július 16., 13:18
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Es mindezek halatan a Roman allam elnoke a fule botjat sem mozditja mindjart velunk fog aluni a maci es akkor se szabad neki csinalni semmit mert ugyebar vedet allat.Igaz sok vedett allat tartoszkodik ebben a rohadt orszagban megkezdve a legelejen a politikusaonkal es befejezve a sok bunozovel.Akkor amikor bocsos anyamedvek mar a hazba is bemennek konyortelenul ki KELL LONI BOCSOSTOL vagy elszalitani egyenesen a Kotrocseni palotaba hatha vegre frlebrednek a reg mar alvo vezetoink beleertve az UDMR t is.

  • User
   Dátum: 2021. július 18., 19:03
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Az okos polgármesterek szerint gén-módosultak. Ők se nagyon jártak biológia órára.
   „Aceştia mai susţin chiar că “ursul nu mai este urs”, că genele multor exemplare s-au modificat, ajungând să prefere chiar alimente care conţin E-uri”

   Megáll az eszem és fogadok, hogy ezt sokan el is hiszik.