Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

George Simion szerint beszüntették az ellene indított eljárást a jogosítvány nélküli vezetés ügyében

George Simion szerint beszüntették az ellene indított eljárást a jogosítvány nélküli vezetés ügyében Románia

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, George Simion pénteken bejelentette, hogy a legfőbb ügyészség beszüntette az ellene indított eljárást a jogosítvány nélküli gépkocsivezetés ügyében.

Bukaresti sajtótájékoztatóján a politikus elmondta, a vádhatóság beismerte, hogy érvényes jogosítvánnyal rendelkezett szeptember 30-án, amikor igazoltatták a rendőrök, ezért beszüntette az eljárást.

„Aznap hajnali 3-kor erőszakkal bevittek a közlekedésrendészetre, ahol másfél órán át őrizetben voltam, háromszor is megmotoztak, pedig nem követtem el semmilyen bűncselekményt, semmilyen törvénytelenséget” – jelentette ki Simion.

Az AUR elnökét a napokban értesítette a legfőbb ügyészség az eljárás beszüntetéséről. A sajtótájékoztatón elmondta, azért nem védekezett eddig nyilvánosan a vádak ellen, mert szüksége volt az ártatlanságát bizonyító hivatalos állami dokumentumokra.

Simion szerint a közlekedésrendészet az elmúlt két évben már másodszor próbálta meg „koholt vádak alapján” őt befeketíteni. „Nem az elítélésem a cél, mert nyilván ennek nem lenne jogalapja, a szándék a hitelrontás. Több tucat újsághír jelent meg arról, hogy jogosítvány nélkül vezettem, mivel ezt közölte a közlekedésrendészet és ezt nyilatkozta Lucian Bode belügyminiszter is, aki még gratulált is a rendőrségnek is azért, mert csúfot űzött a romániai jogállamiságból” – nyilatkozta az ellenzéki pártelnök.

Simion kijelentette, hogy politikai megrendelésre hurcolta őt meg „az állam több intézménye”, mert a hatalmon lévők így akarták megakadályozni az AUR-nak a kormány épülete előtti térre tervezett tüntetését. Ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy „a román igazságszolgáltatás nem csatlakozott ehhez a piszkos játékhoz”.

A pártelnök közölte, hogy beperelni készül a meghurcolásában résztvevő intézményeket. 

forrás: Agerpres

fotó: George Simion/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük