Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folytatja a tanácskozást Ludovic Orban, Dan Barna és Kelemen Hunor

Folytatja a tanácskozást Ludovic Orban, Dan Barna és Kelemen Hunor Románia

Tanácskozásra ülnek össze kedden a Nemzeti Liberális Párt, a Mentsétek meg Romániát Szövetségből és Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjából álló USR-PLUS szövetség, valamint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezetői.

Hirdetés
Hirdetés

Ludovic Orban, Dan Barna és Kelemen Hunor a kormányalakítási tárgyalásokat folytatja, miután Dan Barna, az USR-PLUS társelnöke azt javasolta, hogy mindhárman kapjanak kormányfőhelyettesi tisztséget a leendő kabinetben, a képviselőház-elnöki tisztségre pedig az USR-s Cătălin Drulă pályázzon.

Ezt követően Ludovic Orban azt nyilatkozta, hogy a tárgyalások során megegyeztek a másik két politikai alakulat vezetőivel, hogy csak együtt kommunikálnak a nyilvánosság felé, és csak arról, amiről közös megállapodás született.

„Arra biztatom partnereinket, hogy következetesen tartsák magukat ehhez a megegyezéshez” – tette hozzá a PNL elnöke.

Hasonló véleményt fogalmazott meg Cseke Attila RMDSZ-es szenátor is, aki azt nehezményezte, hogy Dan Barna anélkül állt elő a javaslattal, hogy arról egyeztetett volna a másik két párt vezetőivel.

„Nem volt egyeztetés erről a bejelentésről. Ez egy sajtónak szóló bejelentés. Egy koalícióban az ilyen dolgokat belsőleg tárgyalják meg. Nem így kell eljárni, nem lehet ilyen javaslatokat bedobni anélkül, hogy megbeszélnéd a lehetséges partnerekkel” – nyilatkozta Cseke.

(Agerpres/Hírmondó)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük