Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fizetésemelésért tüntetnek a rendőrök a munkaügyi minisztérium előtt

Fizetésemelésért tüntetnek a rendőrök a munkaügyi minisztérium előtt Románia

A munkaügyi minisztérium előtt tüntetnek az Europol rendőrszakszervezethez és a börtönőrök szakszervezetéhez tartozó rendőrök. Követeléseik közé tartozik a bértörvény gyakorlatba ültetése és a munkájukkal járó kockázatok méltó kompenzálása.

A rendőrök kérik a 2017/153-as törvényben előírt bérek és valós béreik közötti különbség kifizetését, az élelmiszerutalványokra és felszerelésre vonatkozó normák aktualizálását, valamint a 2010-ben befagyasztott jogosultságok aktualizálását.

Kérik továbbá a 13 évvel ezelőtt befagyasztott fizetések aktualizálását, a katonai és rendőri bérek hozzáigazítását a valós inflációhoz és a rendőri követelések államháztartási törvénybe foglalását.

A rendőrök nehezményezik, hogy nem történt meg béreik 2022. január elsejéig előirányzott megemelése, és kockázatos munkájuk, valamint az „óriási mennyiségű túlóra” dacára nehéz anyagi körülmények között élnek.

forrás: Agerpres

fotó: Gândul.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. november 17., 20:54
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Menjenek dolgozni!!! Még mit nem?! 45 évesen nyögdíj, addig jó fizú, pótlék, magyarlakta vidéken + veszélyességi pótlék! Aki ide rendőrnek jött 1 sem ment haza! Házat, autót vásárolt, feleségeik lidlben, bankban, tanügyben dolgoznak!!!😎 Valamit kihagytam? Ja 1 ütt lopnak a bünözőkkel!!