Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Elfogadta a kormány az idei második költségvetés-kiigazítást

Elfogadta a kormány az idei második költségvetés-kiigazítást Románia

Elfogadta csütörtöki ülésén a kormány az idei második költségvetés-kiigazítást. E szerint a konszolidált költségvetés bevételei 521,1 millió lejjel, a kiadásai pedig 522,1 millió lejjel nőnek.

A kormány közleménye szerint a költségvetés-kiigazítás a kötelező kiadásokat, a működési költségeket és a szociális támogatások kifizetését fedezi. Ugyanakkor forrásokat csoportosítottak át a fő hitelutalványozók gazdaságot, lakosságot és vállalkozásokat támogató programjaira.

A költségvetés-kiigazítással a kormány biztosította az aszályt szenvedett gazdák kártalanításához szükséges forrásokat, és növelte a vissza nem térítendő külső forrásokból finanszírozott projektekre elkülönített összegeket.

A kiigazítás alapjául szolgáló makragazdasági prognózis szerint a nominális bruttó hazai termék (GDP) idén 1.396,2 milliárd lej; a költségvetési hiány 80,1 milliárd lej marad, de GDP-arányosan 5,84 százalékról 5,74 százalékra csökken. A deficit az év első kilenc hónapjában 0,71 százalékponttal csökkent az előző év azonos időszakához képest, a GDP 3,75 százalékáról a 3,04 százalékára.

Közleményében a kormány kiemelte, hogy a konszolidált költségvetés bevételei a múlt év azonos időszakához képest 22,6 százalékkal 331,48 milliárd lejre, a kiadások pedig 18,6 százalékkal 373,18 milliárd lejre növekedtek. 

forrás: Agerpres

fotó: gov.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük