Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fekete péntek: nőtt a vásárlások száma, de csökkent az elköltött összegek átlaga idén

Fekete péntek: nőtt a vásárlások száma, de csökkent az elköltött összegek átlaga idén Románia

A múlt évhez képest 27 százalékkal nőtt az idei fekete pénteken a bankkártyás online vásárlások száma Romániában, míg az elköltött összegek átlaga a tavalyi 370 lejről 322 lejre csökkent – közölte csütörtökön a Netopia Payments.

A pénzforgalmi szolgáltató adatai szerint ebben az évben a november 11-ei fekete pénteken percenként átlagban 80 online vásárlást bonyolítottak le, a legtöbbet 14 óra 15 perckor. A legnagyobb összegű tranzakció értéke meghaladta a 35 ezer lejt, amit egy térfigyelő berendezésért fizetett ki az egyik vásárló.

Az idei fekete pénteken a lábbelik, az általános kiskereskedelmi cikkek, az étrendkiegészítők és a kozmetikumok voltak a legnépszerűbb termékkategóriák, majd a fényképezőgépek és a könyvek következtek.

Az online rendelések több mint kétharmadát (68,5 százalékát) mobileszközökön bonyolították le, a számítógépeket használók aránya 31,5 százalékos volt.

A Netopia Payments adataiból kiderül az is, hogy az idei fekete pénteken a vásárlók 54,1 százaléka nő és 45,9 százaléka férfi volt. Relatív többségük (25,72 százalékuk) a 35-44 éves korosztályhoz tartozott, de húsz százalék fölött volt 25-34 évesek (23,69) és a 45-54 évesek (21,24) aránya is.

forrás: Agerpres

fotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük