Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elutasította a szenátus a gyermekpénz megduplázásának elhalasztását előíró tervezetet

Elutasította a szenátus a gyermekpénz megduplázásának elhalasztását előíró tervezetet Románia

Elutasította hétfőn a szenátus azt a sürgősségirendelet-tervezetet, amely a gyermeknevelési pótlék (gyermekpénz) megduplázásának augusztus 1-jéig való halasztását írja elő.

Hirdetés
Hirdetés

94 szenátor támogatta a tervezet elutasítását, 14-en voksoltak az ellen.

„Románia 3,6 millió gyermeke várta a törvényt. A PNL-kormány cinizmusa ellen szavaztam” – mondta Liviu Pop szociáldemokrata párti szenátor.

A sürgősségirendelet-tervezet augusztus 1-jére halasztaná a gyermekpénz megduplázását előíró törvény gyakorlatba ültetését.

A Nemzeti Liberális Párt felsőházi frakcióvezetője, Daniel Fenechiu felszólalásában kiemelte, a liberálisok nem ellenzik a gyermekpénz emelését, amint azonban azt a kormány is „világosan” elmagyarázta, jelenleg nincs költségvetési fedezet ehhez, ezért csak augusztus 1-jétől lehet életbe léptetni az intézkedést.

Florian Bodog PSD-s szenátor rámutatott, a szociáldemokrata frakció a „szégyenletes” rendelettervezet ellen szavaz. A törvényhozó ugyanakkor emlékeztetett, hogy egy évvel ezelőtt, amikor a PNL kezdeményezte a gyermekpénz emelését, a PSD mindent megtett, hogy meg tudja ezt valósítani.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szenátora, Florin Presadă azt mondta, az általa képviselt alakulat következetes marad, és ezúttal is a gyermekpénz emelését támogatja.

Cseke Attila RMDSZ-es szenátor közölte, a szövetség szintén a halasztásról szóló rendelettervezet elutasítására adja voksát.

A szenátus első házként szavazott a tervezetről.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük