Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A PSD párton kívüli kormányfő-jelöltet fog nevesíteni, ha átmegy a bizalmatlansági indítvány

A PSD párton kívüli kormányfő-jelöltet fog nevesíteni, ha átmegy a bizalmatlansági indítvány Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) párton kívüli jelöltet fog nevesíteni a miniszterelnöki tisztségbe, amennyiben átmegy a parlamenten a bizalmatlansági indítvány és megbukik az Orban-kormány – közölte hétfőn az alakulat ügyvivő elnöke, Marcel Ciolacu.

Hirdetés
Hirdetés

A PSD vezetője azt mondta, „sajnálja”, hogy az államfő már a bizalmatlansági indítványról való szavazás előtt bejelentette, hogy ha esedékes lesz, ismét Ludovic Orbant bízza meg kormányalakítással. „Tárgyaltunk a vidéki és a parlamentbeli kollégákkal egyaránt, és úgy tűnik, párton kívüli miniszterelnök-jelöltünk lesz. És nem az amerikai román nagykövetről van szó” – nyomatékosította.

Arra a kérdésre, hogy fontolgatják-e Sorin Grindeanu jelölését, Ciolacu azt mondta, nem beszélt vele.

„Én sosem fogok bizalmat szavazni egy PNL-kormánynak, és amíg ügyvezető elnöke leszek, nem fogom azt javasolni ennek a pártnak, hogy szavazza meg az Orban-kormányt (…) Hogy én Orbanra szavazzak? Isten őrizz!” – válaszolt Ciolacu arra az újságírói kérdésre, amely azt firtatta, mit tesz a PSD, amennyiben az államfő elutasítja miniszterelnök-jelöltjét.

Hétfőn felolvasták a parlament két házának együttes ülésén a PSD által a kétfordulós polgármester-választásról szóló törvénytervezet kormányzati felelősségvállalással való elfogadása miatt benyújtott bizalmatlansági indítványt. A dokumentum vitája és az erről szóló szavazás időpontjáról ezután dönt a két házbizottság.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások