Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elutasították a pénzügyminiszter és az igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványokat

Elutasították a pénzügyminiszter és az igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványokat Románia

Elutasította szerdán a képviselőház az Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, illetve a Tudorel Toader igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványokat.

Hirdetés
Hirdetés

Az Eugen Teodorovici elleni indítvány elfogadását 108 képviselő támogatta, 154-en ellene szavaztak, 18-an tartózkodtak.

A PSD kapzsisága aláássa a nemzetgazdaságot címet viselő dokumentumot a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) törvényhozói írták alá. Az indítvány vitája hétfőn zajlott. Az ellenzéki alakulatok ezen az adóügyi intézkedésekről szóló 114-es sürgősségi kormányrendelet módosítását vagy hatályon kívül helyezését kérték. A pénzügyminiszter felszólalásában azt mondta, a dokumentum hemzseg a gazdasági folyamatok szakszerűtlen értelmezéséből származó hibáktól.

A Tudorel Toader elleni indítvány elfogadását 126 képviselő támogatta, 148-an ellene szavaztak, ketten tartózkodtak.

A Tudorel Toader és PSD-ALDE, el a piszkos kezekkel az igazságszolgáltatástól címet viselő dokumentumot a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) 91 képviselője nyújtotta be az alsóházba két héttel ezelőtt. Az indítvány vitája március 5-én zajlott, a szavazást pedig másnapra időzítették, akkor azonban kvórumhiány miatt felfüggesztették a képviselőház ülését, így a voksolás elmaradt.

Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnök akkor azt mondta, az alakulat törvényhozói közül sokan elégedetlenek az igazságügyi miniszter tevékenységével. A Liberálisok és Demokraták Szövetségét (ALDE) képviselő Steluţa Cătăniciu felszólalásában hangsúlyozta, pártja nem szavazza meg a Toader elleni indítványt, mert a legjobb miniszterek egyikének tartja őt, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök pedig azt mondta, alakulata nem támogatja a tárcavezetőt, ezért az indítvány mellett fognak szavazni.

A szerdai voksolás előtt a PSD szóvivője, Olguţa Vasilescu kifejtette, a szociáldemokrata képviselők az indítvány ellen szavaznak, mivel „ha a PSD-nek elszámolnivalója van Tudorel Toaderrel, azt pártként teszi majd meg, nem az ellenzék által benyújtott indítvány révén”.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük