Felhívás!

PSD: az államfő legyen végre határozott férfi, és mondja meg, mi lesz a kérdés a referendumon

PSD: az államfő legyen végre határozott férfi, és mondja meg, mi lesz a kérdés a referendumon Románia

A Szociáldemokrata Párt (PSD) egyelőre nem nyilatkozik az igazságüggyel kapcsolatos referendumról, várja, hogy az államfő “legyen végre határozott férfi”, és ismertesse a kérdést, amelyet feltesznek majd a népszavazáson – mondta szerdán az alakulat szóvivője, Olguţa Vasilescu.

A volt munkaügyi miniszter rámutatott, a párton belül még nem tárgyaltak a referendum témájáról. “Én azt mondom, egyelőre hagyjuk az elnököt, hogy gondolkodjon nyugodtan, ahogyan teszi azt minden alkalommal. Nincs, amit kommentálnunk, mert ahogy ő is mondta, már csaknem elhatározta. Várjuk, hogy legyen végre határozott férfi, álljon elő, mondja meg, mi lesz a kérdés a referendumon, és akkor majd kommentálni fogjuk” – fogalmazott Vasilescu.

Megkérdezték tőle, szerinte lesz-e valamilyen hatása a referendumnak a PSD-re. “Egyáltalán semmi. Miért tenne ez nekünk keresztbe?” – válaszolt, hozzátéve, pártja is azt szeretné, hogy minél többen járuljanak az urnákhoz.

Klaus Johannis államfő kedd este azt mondta, “már csaknem elhatározta”, hogy referendumot ír ki május 26-ára, az európai parlamenti választások napjára.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.