Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elkészítette első jelentését a „papírmunka-felszámoló” bizottság

Elkészítette első jelentését a „papírmunka-felszámoló” bizottság Románia

Elkészítette első jelentését az oktatási minisztérium keretében működő, úgynevezett papírmunka-felszámoló bizottság, amelynek feladata a pedagógusokat érintő bürokratikus terhek csökkentése az oktatási és kiértékelési folyamat hatékonyabbá tétele érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

A szaktárca tájékoztatása értelmében a bizottság által javasolt intézkedéseket előbb megvitatják a társadalmi partnerekkel, majd rövidtávú szakaszokban (a második félévtől kezdődően), illetve közép- és hosszú távú szakaszokban (a 2020-2021-es tanévtől kezdődően) léptetik érvénybe ezeket.

A javasolt intézkedések közé tartozik a módszertani bizottságok felszámolása, a tantervi bizottságok jogkörének felülvizsgálata, a jegyzőkönyv-készítés kötelezettségének megszüntetése olyan tevékenységeknél, amelyek esetében nem szükséges a döntéshozatal módjának igazolása, az osztályfőnöki portfólió megszüntetése, a tanulók szociális helyzetéről szóló elemzések és jelentések kötelezettségének megszüntetése, a tej-kifli programmal, valamint az iskolagyümölcs-programmal kapcsolatos jelentések jelenlegi formában való elkészítésére vonatkozó kötelezettség megszüntetése.

A testület javasolja továbbá a tanári portfólió kötelező tartalmának felülvizsgálatát és szabványosítását, illetve az oktatási szerződés módosítását egy új kitétel bevezetésével, miszerint a szülők önkéntesekként bevonhatók az iskolán kívüli tevékenységek megszervezésébe és lebonyolításába.

A bizottság által javasolt valamennyi intézkedést tartalmazó jelentést januárban ismerteti Monica Anisie oktatási miniszter – mutat még rá a minisztérium közleménye.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások