Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kétszeresére nőtt a forgalom a határátkelőknél

Kétszeresére nőtt a forgalom a határátkelőknél Románia

Egy átlagos naphoz képest az elmúlt 24 órában duplájára nőtt a forgalom a határátkelőknél – derül ki a határrendészet vasárnapi közleményéből.

Hirdetés
Hirdetés

A téli ünnepek előtt minden évben megnő a forgalom a határátkelőknél, a külföldön dolgozó román állampolgárok ugyanis ilyenkor hazatérnek, hogy családi körben töltsék a karácsonyt és az újévet – mutat rá a közlemény.

E szerint az elmúlt 24 órában összesen 314 ezer román és külföldi állampolgár lépte át az államhatárt, közülük 209 ezren belépésre jelentkeztek. Ugyanakkor összesen mintegy 78 ezer járművet regisztráltak a határátkelőknél, ezek közül 51 ezret a belépő oldalon. A Magyarországgal közös határszakaszon összesen 169 ezer személy és 50 ezer jármű átkelését jegyezték. A legforgalmasabbnak ezúttal is a nagylaki autópálya-átkelő bizonyult, amelynél az elmúlt 24 órában több mint 70 ezer személy és több mint 20 ezer jármű jelentkezett be- vagy kilépésre. Amennyiben ön is átkelést tervez, ide kattintva élő videó-közvetítésen ellenőrizheti, a várható helyzetet.

(Agerpres, Szatmar.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük