Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elfogadták a szenátusi szakbizottságok a medvék elleni beavatkozást szabályozó rendeletet

Elfogadták a szenátusi szakbizottságok a medvék elleni beavatkozást szabályozó rendeletet Románia

Egyhangúlag elfogadta szerdai együttes ülésén a szenátus védelmi, közigazgatási, víz- és erdőügyi, környezetvédelmi, illetve mezőgazdasági bizottsága a településeken emberéletet veszélyeztető medvék eltávolítását szabályozó, 2021/81-es számú sürgősségi kormányrendeletet.

Hirdetés
Hirdetés

A jogszabály a szerint a medvék elleni fellépésnek, a veszélyességük függvényében, a következő fokozatai lehetnek: a nagyvad elkergetése, elkábítása és elköltöztetése, illetve eutanáziája vagy kilövése.

Indoklása szerint a sürgősségi rendelet célja az emberek életének és testi épségének, a közegészségnek és a közbiztonságnak, illetve az állami és a magánjavaknak az oltalma a medveállomány megőrzésének veszélyeztetése nélkül.

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter korábban emlékeztetett arra, hogy az elmúlt öt évben több mint négyezer alkalommal volt szükség a csendőrség beavatkozására a medvék lakott területen való jelenléte miatt, és tízszeresére nőtt a kritikus helyzetek száma.

A sürgősségi rendelet a szenátus plénuma elé kerül, a jogszabály esetében a döntő kamara a képviselőház.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. szeptember 2., 11:01
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Többet ne kergesétek a medvéket te sok idióta mindjárt éhen hal a fél ország és ti hónapok óta a medve problémát fitasátok, persze hozzá értés nélkül!