Felhívás!

Iohannis: megoldást kell találni az áremelkedések ellensúlyozására

Iohannis: megoldást kell találni az áremelkedések ellensúlyozására Románia

Az árak valóban emelkednek, és ez sok romániait érint, ezért a kormánynak és a helyhatóságoknak megoldásokat kell találniuk a drágulások ellensúlyozására – jelentette ki szerda este Klaus Iohannis.

A Cotroceni-palotában tartott sajtónyilatkozatában az államfő kifejtette: szerinte a kormánynak elsősorban az egészségügyi és az infrastrukturális befektetésekre, munkahelyek létrehozására, az uniós alapok lehívására, a vállalkozások ösztönzésére kellene összpontosítania.

Iohannis úgy vélekedett, hogy biztatóan alakul a gazdaság helyzete, ami annak tulajdonítható, hogy a kormány tavaly megteremtette a főként befektetésekre alapozó, egészséges növekedés feltételeit.

“Egészen bizonyos, hogy jó az irány, de nem elegendő csupán a számokat, a statisztikákat szemmel tartani. Több empátiára és több konkrét eredményre van szükség” – jelentette ki az államfő.

“A parlament tagjainak kötelességük teljesíteni az ígéreteiket”

Szerda esti sajtónyilatkozatában Klaus Iohannis emlékeztette a képviselőket és a szenátorokat, hogy több reformtervezet elfogadásával is adósak.

Az államfő kifejtette, hogy a parlament tagjainak kötelességük teljesíteni a választási ígéreteiket. “Figyelem, nem arra kérem őket, hogy beszéljenek ezekről, hanem eredményeket várok. Beszélni könnyű, ám az emberek megunták a steril szónoklatokat, az örökösen megszegett ígéreteket, kevesebb botrányt, és több együttműködést szeretnének, nem az érdekli őket, hogy ki kiabál hangosabban” – jelentette ki Iohannis.

Az államfő arra szólította fel a pártokat, hogy “nézzenek a jövőbe”, és tettekkel bizonyítsák be a választóiknak, hogy tisztelik őket. “A puszta szónoklatoknak nincs értelme” – fogalmazott Iohannis a Cotroceni-palotában tartott sajtónyilatkozatában.

Felelősségteljes magatartásra szólította fel a kormánypártokat

Alapvető fontosságúnak nevezte szerda este Klaus Iohannis, hogy a kormánypártok “felelősségteljes magatartást és érettséget tanúsítva” jussanak közös nevezőre a romániaiakat számára nagy horderejű kérdésekben.

Emlékeztette a koalíciót alkotó pártokat arra, hogy a választási kampány véget ért, és a kormányzásnak nem az egyes alakulatokon belüli versengésekről kellene szólnia.

“Egyetlen politikai vezetőnek sem kellene elfelejtenie, hogy a hatalmat a románok érdekében kell gyakorolni. (…) A kormánypártoktól hatékonyságot, párbeszédet és demokráciát várok el. És amikor demokráciáról beszélek, akkor ezt főként a pártok működésére értem” – jelentette ki Klaus Iohannis.

Az államfő szerint a pártok belső választásainak sem arról kellene szólnia, hogy az egyik vezetőt bármilyen áron egy másikkal helyettesítik. Sokkal inkább projektek versenyeztetéséről, megújuláshoz, modernizáláshoz vezető vitákról, amelyek eredménye a romániaiak érdekeinek hatékonyabb képviselete – fejtette ki.

Iohannis hangsúlyozta, hogy szilárdabb alapokra kell helyezni az egészségügyet, az oktatást, az igazságszolgáltatást és a közigazgatást, és ebben nagy a parlament felelőssége. “Ezért egy sikerekben gazdag parlamenti ülésszak reményében kiegyensúlyozottságra, megfontoltságra és a párbeszédre való nyitottságra szólítom fel a teljes politikai osztályt, a parlament és a kormány tagjait” – fogalmazott az államfő.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.