Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyeztetést tartanak kedden a kormánykoalíció tagjai

Egyeztetést tartanak kedden a kormánykoalíció tagjai Románia

Kedden ismét egyeztetnek a kormánykoalíció tagjai – a legfontosabb napirendi pont az igazságügyben elkövetett esetleges visszaéléseket kivizsgáló ügyészségi részleg megszüntetésének kérdése.

Hirdetés
Hirdetés

A Velencei Bizottság által megfogalmazott ajánlás közzététele után ennek szükségességében egyetértenek a koalíciót alkotó pártok, abban azonban nem, hogy mi lesz ezután az ügyiratok sorsa.

Az USR-PLUS azt szeretné, ha azok az Országos Korrupcióellenes Ügyészséghez kerülnének, az RMDSZ azonban garanciákat kér arra vonatkozóan, hogy a korrupcióellenes ügyészség részéről nem lesznek a korábbi években tapasztaltakhoz hasonló visszaélések és megfélemlítések. Elképzelése szerint az alternatíva az lehetne, ha például a az igazságügyben elkövetett esetleges visszaéléseket kivizsgáló ügyészségi részleg hatáskörét a legfőbb ügyészség venné át.

Az RMDSZ és az USR-PLUS között egy ideje éles vita tárgyát képezi az ügyészségi részleg megszüntetése. Cseke Attila RMDSZ-es szenátor, fejlesztési miniszter a hétvégén azt nyilatkozta, azt szeretnék, ha a kérdésről érdemben tárgyalnának a koalícióban és nem a sajtón keresztül üzengetne a szövetségnek a koalíciós partner.

(Marosvásárhelyi Rádió)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük