Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

12 megye 29 településén voltak áradások az elmúlt 24 órában

12 megye 29 településén voltak áradások az elmúlt 24 órában Románia

Az elmúlt 24 óra felhőszakadásai 12 megye 29 településén okoztak áradásokat, a Iaşi megyei Hândreşti faluban pedig holtan találtak egy férfit egy patak medrében – tájékoztatott kedd reggel az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU).

Hirdetés
Hirdetés

A közlemény szerint a következő megyék érintettek: Fehér, Brassó, Krassó-Szörény, Dâmboviţa, Dolj, Hunyad, Iaşi, Máramaros, Maros, Neamţ, Prahova és Temes.

A katonai tűzoltóknak 29 házból, 107 udvarból és 21 pincéből-alagsorból kellett kiszivattyúzniuk a vizet, és több kidőlt fát kellett eltávolítaniuk az utakról.

Az IGSU közlése szerint rendkívüli helyzeteket Fehér, Dâmboviţa, Iaşi és Neamţ megyéből jeleztek, ahol több személyt ki kellett menekíteni az elárasztott épületekből vagy területekről, az elárasztott úttesten fennakadt gépkocsikból. A Iaşi megyei Hândreşti faluban egy patakmederben holtan találtak egy 47 éves férfit, akit valószínűleg az ár sodort el.

Több országúton és megyei úton teljesen, vagy részlegesen le kellett zárni a forgalmat az úttestre zuhant fák, ágak és a víz által lemosott hordalék, illetve a megrongálódott hidak miatt. Többek között az 1-es országút Prahova megyei szakaszán, a DN74-esen és DN75-ösön (Fehér megye), DN57-esen (Krassó-Szörény megye), a 68A országúton (Temes megye) adódtak problémák, de gondok voltak Krassó-Szörény, Hunyad, Temes és Neamţ megyében több megyei úton is.

Maros és Neamţ megyében 22 településen rongálódott meg az áramhálózat, közel 7000 fogyasztó maradt ideiglenesen áram nélkül.

Az IGSU tájékoztatása szerint Fehér, Brassó, Dâmboviţa és Prahova megye több településén még zajlanak a kárfelszámolási munkálatok.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük