Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyelőre nem találták meg a barlangjukból eltávolított medvebocsokat

Egyelőre nem találták meg a barlangjukból eltávolított medvebocsokat Románia

Nem találták meg a keresőcsapatok azt a négy medvebocsot, amelyeket erdőmunkások kidobtak a barlangjukból. Az ügyben folytatódik a nyomozás.

Hirdetés
Hirdetés

A Hargita megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Gheorghe Filip szerint sikerült azonosítani a helyet, ahol a videófelvétel készült, és medvenyomokat is láttak a helyszínen, de sem a bocsokat, sem az anyamedvét nem találták meg.

Azzal a felvetéssel kapcsolatban, miszerint az ügynek köze lehet az illegális medvekereskedelemhez, a szóvivő azt mondta, nincsenek olyan adatok, amelyek erre utalnának.

A Hargita Megyei Környezetvédelmi Őrség főfelügyelője, Balla Izabella rámutatott, az intézmény szakemberei is kint jártak a helyszínen, hogy megtegyék a szükséges intézkedéseket, ha megtalálják a bocsokat, mivel azonban ez nem történt meg, továbbra is a rendőrség folytatja a nyomozást az ügyben.

Pénteken eljárást indított a rendőrség négy Neamţ megyei erdőmunkás ellen, akik egy Gyergyószentmiklós környéki fakitermelésen kidobtak négy medvebocsot a barlangjukból.

A hatóságok azt követően kezdtek el vizsgálódni az ügyben, hogy megjelent a Facebookon egy videófelvétel, amelyen látszik, amint négy férfi kivesz a barlangból négy síró medvebocsot, és szórakoznak rajtuk. A négy férfi ellen állatkínzás, valamint a hibernálás időszakának szándékos megzavarása miatt indítottak eljárást.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. február 22., 13:06
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Mondtam en, hogy az erdok irtasaval az allatvilagot is gyilkoljak ezek a sajat orszagukat barbar modon tonkretevo idiotak ! A bortonbe volna a helyuk, a fonokeikkel es megbizoikkal egyetemben !

  • User
   Dátum: 2021. február 23., 10:10
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Erdomunkast csak ilyen jellegu kepzes es vizsga letetele utan szabadna alkalmazni. Aki nem tiszteli az erdot, az allatokat, nincs egy minimalis ismerete ezekrol, annak nem szabadna az erdoben dolgozni.

   • User
    Dátum: 2021. február 23., 20:33
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Önnek elméletileg igaza van. csak egy gond van: ön nem látott erdőmunkást még képen se! De mégis, mondja, mennyiért menne el erdőmunkásnak? Az egyik legbalesetveszélyesebb munka, emellett fizikailag rendkívűl megterhelő. Capina, fészi, druzsba, csafling, TAF! Látott már Bolhát? Nem a vérszívó ugribugri rovart… az csak a névadója… Veszélyes egy állat, ha elszabadul, letarol mindent és az a legkisebb! Márpedig gyakran elszabadul… meredekek és csúszósak az erdei utak… Sár, eső, hó minden mennyiségben. A családtól napokig vagy akár hetekig távol kell lenni. Gumicsizmáson aludni egy peppinóban. Rendes étel csak ritkán, a cujka viszont nélkülözhetetlen. Nuku telefon – rendszerint nincs jel a hegyen – internet, facebook és társaik, vannak viszont „munkatársak”, akiknek a stílusa és szokásai, hogyismondjam hogy pol- és korrekt legyek… nos, a vaddisznó hozzájuk képest úriember. Mennyiért vállalná? Képzés és vizsga nélkül! No?

    • User
     Dátum: 2021. február 24., 21:29
     ÉRTÉKELÉS: 2

     Amiért valaki erdőmunkás nem azt jelenti, hogy kínozhat ártatlan állatokat még ha medvéknek is teremtette őket a természet.Nem könnyű munka így igaz, hányódás, veszéleyes de ez még nem hatalmazta őket arra fel, hogy surmók legyenek és egyáltalán milyen épeszű felnőtt röhög azon hogy egy állat nöstény vagy hím? az ilyeneknek orvosi segítség kell mert nagy a baj ott fent!