Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egészségügyi miniszter: az oltás révén hat-kilenc hónapon belül megszabadulhatunk a járványtól

Egészségügyi miniszter: az oltás révén hat-kilenc hónapon belül megszabadulhatunk a járványtól Románia

Az oltás révén hat-kilenc hónapon belül véget lehet vetni a világjárványnak – nyilatkozta Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter az Antena 3 televíziócsatorna műsorában.

Hirdetés
Hirdetés

„A szabályok betartásával időt nyerhetünk, és megóvhatjuk a legsebezhetőbb emberek életét, de megszabadulni az oltás révén fogunk. Első alkalom, hogy reális esélyünk, reményünk van arra, hogy valamelyest meghatározott időn belül – ez lehet hat hónap, kilenc hónap – megszabadulhatunk ettől a világjárványtól” – mondta Voiculescu.

Arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt az iskolák február 8-án történő megnyitására, Voiculescu azt felelte: a kormány csaknem minden tagja az iskolák, éttermek, kávézók megnyitását óhajtja, de ez csak biztonságos körülmények között történhet meg. „Még nem tudjuk, hogy ez február 8-án, vagy valamivel később fog-e megtörténni. Nem tudjuk megmondani, mert még mi magunk se tudjuk, nem ismerjük a számokat” – szögezte le a miniszter, hozzátéve, hogy az ünnepek járványhelyzetre gyakorolt hatása a következő napokban fog megmutatkozni.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások