Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă megszigorítja a gyilkosok, erőszakolók és pedofilok büntetését

Dăncilă megszigorítja a gyilkosok, erőszakolók és pedofilok büntetését Románia

Sürgősségi kormányrendelettel súlyosbítaná a gyilkosokra, nemi erőszakot elkövetőkre és pedofilokra kiróható börtönbüntetést, és az életfogytigalni szabadságvesztést is bevezetné Viorica Dăncilă kormányfő.

Hirdetés
Hirdetés

„Kifejtettem, hogy drasztikus büntetéseket akarok a gyilkosok, nemi erőszakot elkövetők és a pedofilok esetében. Sürgősségi kormányrendelettel fogom bevezetni az életfogytiglani börtönbüntetést, és a büntetések szigorítását az említett tettekért. Nulla a toleranciám az embertelenséggel szemben” – nyilatkozta Viorica Dăncilă csütörtökön a Victoria-palotában.

A kormányfő azt is bejelentette, hogy rendkívüli parlamenti ülésszak összehívását fogja kérni az igazságügyi minisztérium által javasolt törvénymódosítások elfogadása érdekében.

„Az igazságügyi minisztérium elemzi a büntetőtörvénykönyv előírásait a súlyos és különösen súlyos tettek esetében és módosító javaslatokat tesz a büntetések szigorítására. Én ki fogom adni a szükséges sürgősségi rendeleteket és fel fogom kérni a két házelnököt, hogy hívjanak össze rendkívüli parlamenti ülésszakot. Ezeket a törvénymódosításokat azonnal vita alá kell bocsátani és gyakorlatba kell ültetni. Én vállalom ezt” – szögezte le Dăncilă.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük