Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtök este tartják a román EU-elnökség nyitórendezvényét Bukarestben

Csütörtök este tartják a román EU-elnökség nyitórendezvényét Bukarestben Románia

Csütörtök este tartják Bukarestben a román EU-elnökség hivatalos nyitórendezvényét.

A Román Atheneum elnevezésű koncertteremben tartandó ceremónián részt vesz és beszédet mond az Európai Bizottság elnöke, Jean Claude Juncker, az Európai Parlament elnöke, Antonio Tajani, az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk, valamint Viorica Dăncilă román miniszterelnök.

Az eseményen jelen lesznek továbbá az Európai Bizottság biztosi kollégiumának tagjai is.

A beszédeket követő ünnepi hangversenyen fellép a 28 európai uniós tagállam zenészeiből álló szimfonikus zenekar, valamint több neves romániai előadóművész.

Hirdetés
Hirdetés

Szerdán a román kormányfő úgy nyilatkozott, az ország két szimbolikus épületében, a Román Atheneumban és a Victoria-palotában veszi kezdetét hivatalosan Románia EU-elnöki mandátuma.

„Biztosítom önöket, hogy sikerrel fogjuk betölteni pártatlan mediátori, megegyezést elősegítő szerepkörünket, és a jelenlegi európai kihívások szerepelnek majd prioritási listánkon. Itt a Brexitre, a Brexit utáni Európai Unióra, az európai parlamenti választásokra, a sokévi pénzügyi keretre, a közös agrárpolitikára, a kohéziós politikára gondolok, de ugyanakkor a külpolitikával, migrációval, terrorizmussal, menekültüggyel kapcsolatos újtafjta kihívásokra is” – fogalmazott Dăncilă.

Románia hat hónapon át, június végéig látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük